El PSC diu que la proposta de pressupost de CiU inclou poca inversió

20/05/2009 - 09:40h

El portaveu del grup municipal socialista Francisco Romero, acompanyat per Ramon Zaballa i Lourdes Sánchez, ha realitzat aquesta setmana una roda de premsa per exposar diversos aspectes del que consideren que ha de ser el nou aparcament del barri de l’Espirall, que ja s’està executant. Els socialistes havien realitzat abans una visita al barri per ensenyar als veïns i veïnes la nova proposta d’urbanització de la plaça Pau Casals sorgida de la jornada de participació ciutadana que van fer quan encara eren a l’equip de govern. Segons Romero, aquesta proposta transforma l’anterior espai en una nova plaça pública que inclou una zona
de pèrgoles, jocs infantils, arbrat i mobiliari públic, consolidant-lo com a eix de passeig entre les dues escoles del barri.

Campanya per incentivar

Per continuar amb aquesta millora del barri, el portaveu socialista va proposar l’ampliació del projecte, incorporant la plaça Doctor Bonet i impulsant alhora una campanya per donar facilitats i incentivar la compra de places d’aparcament soterrat.
Romero va qualificar l’inici d’aquesta campanya “de tema molt urgent perquè això és el que ha de finançar l’obra de la fase segona”.Per Romero aquesta fase dos, que inclou l’ampliació “hauria d’entrar en el pressupost de l’equip de govern. El pressupost ha d’incloure més inversió pública per ajudar a pal·liar la crisi i facilitar més llocs de treball”.
Per al portaveu socialista, “la proposta que hem vist de CiU rebaixa fins la meitat la inversió i això no està bé perquè aquesta inversió pública ajuda a crear llocs de treball. L’Ajuntament ha de ser motor i agent actiu en aquests temes”. El socialista va apuntar que “l’Ajuntament està sanejat i poc endeutat, per tant, ha d’apostar per una política valenta amb una inversió important, cosa que no hem vist, de moment”.

Romero va afirmar que el pressupost de l’aparcament i urbanització era de dos milions d’euros per a l’aparcament i la urbanització un milió d’euros, aproximadament.El portaveu va recordar també el compromís adquirit pel Ple Municipal perquè sigui la societat municipal d’aparcaments qui gestioni els aparcaments de rotació. “Aquesta seria una manera de capitalitzar la societat municipal i poder així fer altres aparcaments”, va afirmar Romero.

Licitació del Parc de Bombers

A banda de l’aparcament de l’Espirall, el PSC ha explicat també aquesta setmana com, fa uns dies, la Generalitat, a través de l’empresa pública GISA, va publicar la licitació del projecte corresponent a la nova construcció del Parc de Bombers, al barri de la Girada, tocant a la variant.Amb motiu d’aquesta licitació del Parc de Bombers, fa uns dies es va fer una reunió entre la Delegada del Govern de la Generalitat, Carme San Miguel, i el portaveu del Grup Municipal Socialista, Francisco Romero, a petició del mateix regidor vilafranquí. Segons Romero, aquesta trobada s’havia demanat amb l’objectiu de conèixer de primera mà l’estat de la tramitació de la construcció del nou Parc de Bombers que tindrà Vilafranca.

La segona biblioteca

La licitació del nou Parc de Bombers significa, segons els socialistes, el primer pas per traslladar aquest equipament i, per tant, permetre ubicar en l’actual espai dels bombers la segona biblioteca de Vilafranca i el nou centre cívic de l’Espirall.
La delegada del govern, Carme San Miguel, va insistir en la importància del trasllat del Parc de Bombers per modernitzar-ne les instal·lacions.

També et pot interessar

Comentaris