La CUP demana la nul·litat del Pla Parcial de la Pelegrina

Avatar
19/05/2009 - 14:43h

La Candidatura d’Unitat Popular de Vilafranca ha anunciat aquesta setmana que ha presentat 18 pàgines d’al·legacions al pla parcial de la Pelegrina per tal de demanar la nul·litat de l’aprovació inicial, que es va acordar el nou de febrer de 2009 encara amb el govern socialista. L’aprovació es va realitzar per Junta de Govern Local -no per ple municipal- i tant la CUP com CiU s’hi han mostrat sempre en desacord.Per a la CUP, l’aprovació de nous plans parcials derivats del Pla Urbanístic General vigent comporta “la destrucció sistemàtica de milers de metres quadrats de sòl rural, la liberalització del sòl i en conseqüència l’especulació”.

Els independentistes consideren que les bones alternatives a aquests plans parcials són, per exemple, desenvolupar el nucli urbà; recuperar els habitatges buits i potenciar l’habitatge de lloguer social.
A més a més, des de la CUP s’insisteix que resulta contraproduent qualsevol nou desenvolupament urbanístic en el terme municipal de Vilafranca en absència d’instruments de planificació urbanística com el Pla Local d’Habitatge o l’Agenda Urbanística. “Una vegada més, els socialistes van començar la casa per la teulada i volen un creixement urbanístic i un consum accelerat de sòl que no planteja solucions a l’accés a un habitatge digne per a la majoria de la població”.
La CUP també critica que en el pla parcial només es contempla un 20% de sostre residencial per a habitatge de protecció pública.
El futur regidor de la CUP, Llorenç Casanova, va afirmar que “el model urbanístic del PSC ha provocat el malbaratament de sòl més important en tota la història de Vilafranca i una pujada de preus irracional i especulativa per sobre de la mitjana catalana”. Per a la CUP, l’estratègia del PSC ha estat “aconseguir el màxim de finançament a través de l’urbanisme sense preveure prioritats”.
Per tots aquests motius demanen que s’impugni l’aprovació inicial. Tot i que el govern actual, liderat per CiU, tampoc està d’acord amb el pla parcial de la Pelegrina, aquesta impugnació no depèn ara de l’Ajuntament sinó d’una comissió de Barcelona. Un cop aquesta comissió emeti un informe favorable, el pla ha de tornar a aprovar-se en el ple municipal, cosa que la CUP espera que no passi.

També et pot interessar

Comentaris