El PP alerta que la sonorització de l’Auditori de Vilafranca és defectuosa

19/05/2009 - 13:34h

El regidor del Partit Popular a l’ajuntament de Vilafranca, Josep Ramon Sogas, acompanyat de Jordi Bové, ha alertat aquesta setmana que els problemes de sonorització de l’Auditori municipal continuen latents. Sogas va explicar que si bé l’acústica d’aquesta infrastructura inaugurada el passat octubre és perfecta els grans problema radiquen en el so. Va posar d’exemple el dia de la inauguració recordant que la regidora de cultura va haver de fer el seu discurs sense micròfon perquè era com se “sentia millor” va dir Sogas. Els membres del PP han explicat que als concerts amb orquestra i cor no calen micròfons perquè el so és perfecte, els problemes venen quan l’intèrpret o intèrprets que actuen necessiten dels micròfons. “Hem tingut moltes queixes de diferents persones” i han afegit que fins i tot hi ha hagut professionals que després de la seva actuació n’han sortit molt descontents. En aquest sentit Bové va anar més enllà alertant que “en el futur ens podriem trobar que alguns professionals no vulguéssin ni venir a Vilafranca per aquests problemes” afegint també que la gent podria cansar-se d’anar a l’auditori si el so no és el correcte.
Davant els mitjans d’informació, Sogas i Bové van mostrar-se perplexos perquè, van dir, ara el departament de cultura de l’Ajuntament ha encarregat un estudi tècnic per mirar de trobar solucions recordant que “això s’hauria d’haver fet abans d’inaugurar l’equipament”. Pels dos membres del PP tot plegat farà que el consistori s’hagi de rascar la butxaca en millorar la sonorització d’un auditori que inicialment estava pressupotat al voltant d’uns 3 milions d’euros i que ara ja supera els 7 i que el més probable de la solució sigui l’adquisició de nous equips de so malgrat que aquesta decisió la van deixar per als tècnics.
Pels membres del PP la inauguració potser va ser un xic precipitada. Les obres ja anaven un any i mig endarrerides i ara amb tot plegat van dir, “correm el perill que a la gent no li sedueixi anar a l’Auditori”. Una llàstima, va afegir Bové, donat que s’estan programent coses prou interessants.
Finalment Bové va reconèixer que els auditoris són complexes de sonoritzar però que pel bon funcionament de l’auditori municipal cal trobar “una solució” immediata a tots aquests problemes.

També et pot interessar

Comentaris