L’IEP escampa les distincions culturals per tota la vegueria

19/05/2009 - 09:23h

El món cultural, polític, econòmic, cívic i social del penedesenc es va trobar a Calafell, amb motiu de la primera Festa de la Cultura del Penedès. Més de 400 persones van omplir el Teatre Auditori municipal per assistir al lliurament dels Reconeixements Culturals Collita 2009, que també es convocaven per primer cop. Van rebre les distincions, l’artista plàstica Maria Assumpció Raventós, l’historiador Joan Santacana, l’Agrupació de Balls Populars de Sitges i la Plataforma Penedès Vegueria Pròpia.
Als Reconeixements s’hi havien presentat 44 candidatures, 28 d’elles individuals i 16 col·lectives.

Guardons
El reconeixement a les arts, Santiago Rusiñol, ha recaigut en Maria Assumpció Raventós Torras, pintora i gravadora de Sant Sadurní d’Anoia. El de recerca, Emili Giralt, ha estat pel calafellenc Joan Santacana Mestres, historiador, arqueòleg i professor de Didàctica de les Ciències Socials a la Universitat de Barcelona.
De la seva banda, el reconeixement de promocio i divulgació, Teresa Basora, ha estat per a la Plataforma que reclama la Vegueria del Penedès.
I el reconeixement a la trajectòria i compromís, Pau Casals, el va rebre l’Agrupació de Balls Popular de Sitges, entitat creada l’any 1978 per conservar i recuperar la imatgeria, balls i entremesos de la cercavila de la festa major sitgetana (actualment n’aplega dotze, a més d’un grup pessebrista, un de Carnaval i un de pirotècnia).
En la seva intervenció en l’acte, l’alcalde de Calafell i president del consell comarcal del Baix Penedès,
Jordi Sánchez, va destacar que “aquesta és una festa que distingeix el talent i el capital humà del Penedès”. I va afegir que “uns premis com aquests no enalteixen tan sols qui els
rep, sinó també la societat que els atorga”.
Jordi Sánchez, com a amfitrió d’aquesta primera festa cultural penedesenca, va evocar els noms d’Àngel Guimerà, Pau Casals, Carles Barral, Apel·les Fenosa, Josep Cañas o Joan Perucho, com a exemples de l’aportació del Baix Penedès a la cultura catalana i universal. I va recordar que aquest talent té avui continuïtat en molts creadors contemporanis.
També va fer èmfasi en l’espectacle teatral que es va representar durant la festa, “Les més belles paraules”, un projecte de l’IES “Camí de Mar” de Calafell que ha guanyat el premi Baldiri i Rexach

També et pot interessar

Comentaris