Els Nens consoliden a Girona la gamma bàsica de castells de set

18/05/2009 - 15:23h

Diumenge els Nens del Vendrell van actuar a Girona en el marc de les festes del temps de les flors. A plaça, els nombrós públic assistent va poder gaudir també de les construccions dels Castellers de Barcelona i dels Marrecs de Salt, la colla local.
Amb un nombre força justet de camises la colla vendrellenca s’havia proposat repetir de nou l’actuació clàssica de set i resoldre qualsevol dubte que hagués pogut aixecar la caiguda del quatre de set a la darrera actuació al Vendrell.
Per assegurar, en primer ronda la colla va descarregar un segur tres de set força pesat i amb mires a estructures superiors. En segona, la colla es va encarar amb el quatre de set. Aquetsa vegada no hi va haver ensurt i es va descarregar un castell ben quadrat que no es va deformar en cap moment i que es va completar amb aparent facilitat.
En tercera ronda, la colla va descarregar una lleguera torre de sis (després d’un intent desmuntat) amb mires a pujar-la ben aviat un pis més. Cal destacar que en aquesta torre es va estrenar una nova cassola. Els vendrellencs es van acomiadar de la plaça amb el pilar de cinc.
Pel que respecta a les altres dues colles presents a plaça, cal destacar el quatre de vuit que, a la segona, van aconseguir descarregar els Castellers de Barcelona i l’estàtic cinc de set que van estrenar els Marrecs.
Festa dels Nens
D’altra banda el passat dissabte, a la plaça Nova del Vendrell es va celebrar la ‘Festa dels Nens’ amb un rotund èxit de participació. Sota dues grans carpes passejants i curiosos van poder contemplar alguns dels trofeus de la colla, diversos plafons explicatius del món casteller o jugar a jocs castellers en alguns dels ordinadors portàtils d’ús públic que s’hi van instal·lar.
També es va habilitat una zona de jocs i tallers castellers, on durant tot el dia la canalla va poder jugar i participar d’activitats lúdiques relacionades amb el món casteller.

També et pot interessar

Comentaris