La cantant Martirio repassarà els seus 25 anys en directe aquest dissabte a l’Auditori

alt
15/05/2009 - 17:54h
 

Pionera en la recuperació i actualització de joies de la música popular espanyola i sud-americana, Maribel Quiñones, Martirio, es defineix a si mateixa com una “arqueòloga musical”. La seva imatge enigmàtica i sofisticada és la tarja de presentació d’una artista viva, sempre curiosa, moderna i avantguardista.


Durant més de vint anys, Martirio ha renovat la copla espanyola dotant-la de la universalitat que mereix i lliurant-la de lligaments del passat. S’ha submergit en el jazz, la bossa nova, el tango, el flamenc, el bolero, el pop, el rock i fins i tot les sevillanes nedant molt endins per a regalar-nos la seva essència.

Ha compartit amb artistes únics com Chano Domínguez, Kiko Verí, Raimundo Amador, Javier Ruibal, Miguel Poveda, Vicente Amigo, Lila Downs, Omara Portuondo, Franco Battiato, Compay Segon, Chucho Valdés, Simón Díaz, Soledad Bravo, Marta Valdés, María del Mar Bonet…

Els seus treballs discogràfics han merescut el respecte de la crítica nacional i internacional. Entre una infinitat de premis i reconeixements, Martirio ha estat nominada als Grammy Llatins (Millor àlbum Flamenc 2002 per Molt Cor) i ha rebut dos premis de l’Acadèmia de la Música Espanyola: Millor àlbum de Cançó Espanyola 2005 per Acoplados i Millor àlbum de Fusió 2007 per Primavera en NY.

25 anys de música i d’investigació, de respecte a les músiques populars, de recuperació i actualització de gèneres.

Aquest dissabte a l’Auditori Municipal de Vilafranca ens presentarà un disc que va gravar en directe a la sala Luz de Gas de Barcelona l’octubre de l’any passat. Acompanyada de Raúl Rodríguez a la guitarra flamenca i Jesús Lavilla al piano, Martirio farà un recorregut per la seva carrera en un espectacle íntim, jondo i sincer. 

També et pot interessar

Comentaris