El govern de Vilafranca vol reformar i reubicar el mercat de la Pelegrina

15/05/2009 - 08:02h

L’equip de govern de Vilafranca vol reformar i reubicar el mercat de la Pelegrina, situat al barri de l’Espirall. Tot i que la regidora de Comerç i Turisme i Dinamització econòmica, Maria Dolors Rius, afirma que de moment només és “una declaració d’intencions”, el que explica Rius és que és un projecte que tenen previst i que estudiaran properament.
Segons Rius, el govern vilafranquí ja té a les seves mans tres projectes fets però creu que “no són viables perquè plantegen una millora estètica molt important però considerem que no són viables comercialment. No podem deixar un mercat maco però que no funcioni per les vendes”. Per a la regidora, el problema que té el mercat de la Pelegrina és que és un mercat “massa petit i per tant el problema que tenim és d’espai”.
Sense espai  
Rius ha comentat que fa anys la idea que es tenia era fer un mercat de la Pelegrina tipus el mercat de Sant Salvador, amb un gran supermercat com a punt d’atracció i amb parades de productes frescos.
“Això era el plantejament de fa temps perquè hi havia uns terrenys al costat que eren de la Fundació Amàlia Soler. Però aquests terrenys es van vendre i ara no podem ampliar el mercat. Aquí és on tenim el problema. Si tinguéssim terreny ho podríem estudiar però ara no hi ha lloc per posar un supermercat perquè el solar és petit. El que no veiem bé és posar un supermercat a la mateixa planta”, apunta la regidora.
Arreglar el conjunt
L’equip de govern estudiarà aquesta remodelació -que pretén ser “de cap a peus”-  del mercat de la Pelegrina dins del Pla d’Intervenció Integral del Barri de l’Espirall, que, tal i com explica la regidora, “preveu una reforma de tot el barri, donant-li més vida, més serveis i adequant-lo més a les necessitats de la gent que hi viu”. Es tracta d’arreglar el barri en el seu conjunt per tal de millorar-lo.
Dins d’aquest Pla d’Intervenció, doncs, s’estudiarà si és necessari canviar d’ubicació el mercat per fer-lo comercialment més viable i també remodelar-lo estèticament. Rius encara no s’aventura a dir quines són les ubicacions que s’estan estudiant per al mercat però afirma que “això que diem no és cap revolució sinó que volem reordenar el barri en el seu conjunt, que la gent vegi les inversions que s’hi han fet i el barri és un aspecte més a tocar”.
Val a dir que aquestes declaracions s’han fet aprofitant que Vilafranca va acollir dilluns el Tercer Congrés de Mercats Municipals de la Província de Barcelona on, entre altres aspectes, la directora del Patronat de Turisme de Vilafranca, Pilar Yagüe, va exposar el projecte de remodelació que l’anterior govern va fer a l’edifici històric del Mercat de la Carn.

També et pot interessar

Comentaris