Sant Sadurní aprova el nou projecte de l’Escola de Música

15/05/2009 - 07:56h

L’Ajuntament de Sant Sadurní ha fet un pas endavant aquesta setmana per fer realitat l’Escola de Música municipal. Fa més de dues dècades que, des de diferents sectors de la vila, reclamava aquest nou equipament, que està previst que entri en funcionament a principi del curs que ve. Tot i que encara queden molts punts per definir sobre com serà la nova Escola de Música, el regidor d’Educació, Isidor Rando, en va donar alguns detalls en el ple municipal celebrat dimarts d’aquesta setmana, en el trancurs del qual es van aprovar els estatuts del nou centre educatiu amb els vots favorables de CiU, l’AMI i el PP, i les abstencions del PSC i ERC.
Tal i com va explicar Rando, la ubicació final que s’ha escollit per a la Escola de Música municipal és el que fins ara ocupava l’Escola de música de La Llar. Aquest mes s’han acabat les obres de reforma de la instal·lació, que fa molts anys que funciona i presentava algunes parts en mal estat.
Rando també es va referir durant el ple al model de gestió que s’ha escollit pel funcionament del centre, que es regirà per una gestió directa. Aquest sistema implica que serà l’Ajuntament el que s’encarregarà de controlar tot el que faci referència a la nova escola. L’equip de govern havia contemplat la possibilitat de la gestió indirecta (un sistema que passa per cedir el control del centre a una empresa privada), però finalment es va optar per una fórmula en què sigui el consistori qui desenvolupi per complet el nou projecte. Una fórmula que no acaba d’agradar als socialistes, però que Rando es va mostrar obert a modificar si no acaba de quallar.
Dades econòmiques
Tot i les dades concretes, sobre la ubicació i el model de gestió de la nova escola, que va donar Rando en el transcurs del plenari, tant ERC com el PSC van trobar a faltar més concreció sobre les dades econòmiques que implicaran la realització de l’Escola de Música Sant Sadurní d’Anoia. Al pressupost per aquest any s’hi va destinar una partida de 30.000 euros que ha de servir, com a mínim, per posar en marxa el centre i sobreviure el primer trimestre escolar.
Un dels altres punts en els quals tampoc es va arribar a concretar va ser sobre quin serà el futur dels mestres que actualment imparteixen classes a les dues escoles de música privades de la vila. En total són una trentena les persones que actualment treballen en aquests centres, i molt d’ells no tenen el futur assegurat al nou centre.
Tant Carme Pallarès, directora de l’Escola de Música de La Llar, com Conxi Naranjo, una de les responsables de El racó de la música, s’han mostrat preocupades per aquest fet, tot i que amdues estan satisfetes per la creació, després de molts anys de debat, de la primera escola de música municipal de Sant Sadurní. Aquest nou centre, però, implicarà probablement que les dues escoles privades desapareguin després d’haver educat en la música centenars d’alumnes de s de fa més de 36 anys, quan es va crear La Llar.

També et pot interessar

Comentaris