Sergi López representa avui Non Solum a Cal Bolet

14/05/2009 - 23:00h

Avui diumenge, a les 7 de la tarda, el vilanoví Sergi López serà al Teatre Municipal Cal Bolet amb l’obra Non Solum, una hilarant comèdia en què l’actor interpreta multitud de personatges. Desesperadament, un home sol es multiplica per respondre una pregunta: què està passant aquí? I mentre el públic riu, a un d’ells li agafa per riure de res. Un altre canta una cançó. Un altre ens explica la seva primera vegada amb un extraterrestre. La resta s’enfaden al adonar-se que tots són un mateix. Viatgen junts amb una dona adormida dins d’una caixeta.


Camí del paradís on sembla que totes les preguntes tenen resposta i el dolor existeix només una miqueta. En el seu trajecte l’acompanya algun bolero, una caixa de fusta i unes ulleres de plàstic que semblen de mentida. El seu destí és dubtar relativament de tot en absolut. Què passa? No em creuen?
Sergi López (Vilanova i La Geltrú, 1965) i Jorge Picó (València, 1968) es van conèixer a Paris mentre estudiaven a l’escola del mestre Jacques Lecoq, l’any 1990. Abans d’entrar en aquesta escola, en Sergi ja havia tingut experiència amb el teatre de creació juntament amb en Toni Albà i, en Jorge havia rebut una formació d’art dramàtic i filologia anglesa.
Sergi López va estudiar teatre a la seva ciutat natal i a Barcelona. Va entrar en el món dels escenaris l’any 1986, amb l’espectacle Brams o la kumèdia dels herrors, del qual és coautor, codirector i actor, juntament amb Toni Albà. Va treballar amb la companyia Escarlata Circus i també amb el director Àngel Alonso. El 1990 es va traslladar a França per estudiar a l’Escola Internacional de Teatre de Jacques Lecoq.
Tot i ser un gran actor de teatre, un bon dia de 1992 el director francès Manuel Poirier el va descobrir per a la seva pel·lícula La petite amie d’Antonio on interpretava un emigrant espanyol a França. Amb Poirier, en Sergi coincidirà en múltiples ocasions durant tota la seva trajectòria professional, entre elles a … À la campagne (1995) i Western (1997), film pel qual va aconseguir una nominació al premi Cèsar, en la categoria de millor actor promesa, i el premi del jurat a la Selecció oficial de Cannes. Gràcies al seu protagonisme a Harry, un amigo que os quiere (2000), Sergi aconseguiria continuar acumulant reconeixements: Cèsar al millor actor protagonista, i el guardó al millor intèrpret masculí europeu de l’any.
Altres títols de la seva filmografia són Lisboa (1997) d’Antonio Hernández, Une Liaison ornographique (1999), El cielo abierto (2000) de Miguel Albadalejo, Solo Mía (2001) de Javier Balaguer, Dirty Pretty Things (2002), thriller realitzat pel britànic Stephen Frears, Chemins de Traverse ( 2004) de Manuel Poirier o El Laberinto del Fauno (2006) de Guillermo del Toro. 

També et pot interessar

Comentaris