A judici un home per ferir un gos bull terrier que atacava la seva mascota

30/12/2019 - 20:00h

L’incident va passar al Montmell i el vendrellenc que serà jutjat s’enfronta a dos mesos de presó i a haver de pagar 326,70€

Un vendrellenc anirà a judici per haver ferit un gos dels considerats de raça perillosa que va atacar una de les seves mascotes i també va ferir la dona de l’acusat, la qual havia intentat defensar el gos de la parella que era víctima de l’atac.

Els fets van passar a la urbanització del Mirador del Penedès, al terme municipal del Montmell, el 17 d’abril del 2016.

L’acusat s’enfronta a una possible pena de dos mesos de presó, substituïbles per la necessitat d’estar sempre localitzable durant 60 dies; i també al pagament d’una indemnització de 326,70 euros a l’amo del gos agressor.

L’incident
Segons ha apuntat el Diari de Tarragona, l’incident va passar quan la parella del Vendrell passejava pel carrer Itàlia d’aquella urbanització penedesenca en companyia de dues mascotes, un gos de la raça ‘beagle’ i un ‘labrador’.

En passar per la finca del número 70, va sortir-ne un gos dels considerats perillosos, concretament una femella de la raça ‘bull terrier’, que no estava lligada i que tampoc va trobar cap obstacle per sortir al carrer i mostrar la seva intenció d’atacar un dels gossos de la parella del Vendrell.

La gossa va fixar-se en l’exemplar de gos ‘beagle’ i la seva propietària va intentar evitar que li fes mal posant-hi el cos. La gossa ‘bull terrier’ va mossegar el braç de la dona i va poder mossegar el gos ‘beagle’, al qual va retenir sense deixar-lo anar d’una pota.

D’acord amb la citada font periodística, l’acusat va intentar primer colpejar la gossa que atacava la seva mascota però, tot i que va arribar a trencar un pal durant l’acció, la gossa atacant no deixava anar la seva presa.

Finalment, va emprar una navalla per ferir-la al coll, però amb la intenció de matar-la perquè deixés anar finalment el gos ‘beagle’. Això és el que s’haurà de determinar durant el judici oral que se celebrarà als Jutjats del Penal de Tarragona.

El ministeri fiscal acusa l’home que va ferir l’exemplar de ‘bull terrier’ de ser el presumpte autor d’un delicte de maltractament animal i, a més de la pena esmentada, demana que sigui inhabilitat durant 8 mesos per poder fer qualsevol tasca relacionada amb animals. Fins i tot, que en pugui tenir en propietat, com és el cas.

També et pot interessar

Comentaris