El Capacitats 2022 ofereix una desena d’activitats per sensibilitzar envers la discapacitat

Es faran tallers de sensibilització a les escoles i actes adreçats al públic infantil per avançar en el respecte a la diversitat

Demà dimarts comença el programa d’activitats del Capacitats 2022 que sota el lema “Juguem net amb la discapacitat” pretén sensibilitar i fer xarxa a l’entorn de la discapacitat per tal d’avançar cap a una cultura més inclusiva i en el respecte a la diversitat. Per aquets motiu s’ha presentat el programa d’enguany que inclou una xerrada i una taula rodona,cinema i contes infantils i una exposició de fotografies, entre les cites més destacades.

Demà a les 19h la presidenta de l’Associació Dones no Estàndards, Carme Riu, farà una xerrada sobre la violència envers les dones amb discapacitat a la sala d’actes de l’Escorxador. En aquest sentit, la regidora d’Igualtat, Montse Arroyo, va indicar que l’Alt Penedès en general i Vilafranca en particular tenen un dels índex més elevats de Catalunya pel que fa a dones amb discapacitat que pateixen violència masclista, ja que, segons dades de l’Idescat, més d’un 50% d’elles estan afectades per aquesta doble discriminació. Arroyo va explicar que des de la seva regidoria es farà una diagnosi per poder actuar en el futur.

El 3 de desembre, Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, a la biblioteca s’oferirà una sessió de contes per als més petits amb la companyia Vivim del Cuentu, que presentarà “Contes en blau. Autisme amb futur”. Entre les 11 i la 1 del migdia a la rambla de Nostra Senyora hi haurà la mostra d’entitats de la Comissió Municipal pel Benestar de les Persones amb Discapacitat (CMBPD), una mostra que estarà amenitzada pel grup de saxos de l’Escola Municipal de Música M. Dolors Calvet.

El mateix dia però a les 12 del migdia s’inaugurarà l’exposició Capacitats 2022, que es podrà veure fins el 8 de gener al vestíbul del Casal de Vilafranca. Diumenge a les 11.30h a la sala Zazie del Casal es projectarà la pel·lícula d’animació “Valentina”. El 10 de desembre, l’Associació Univers Penedès ofereix un assaig de les coreografies de la rua de carnaval obert a tothom a la plaça Jaume I i l’endemà, dilluns 12, a les 15h, a l’auditori municipal, la Fundació l’Espiga farà el festival de Nadal.Per acabar, dimecres 14 de desembre a les 17.30h s’ha programat la taula rodona virtual a través de Youtube “Assistència personal. Què és i què representa per a les persones amb dependència”.

D’altra banda, el Capacitats també entra a les escoles i instituts a través de tallers de sensibilització en l’àmbit de la discapacitat que s’aniran desenvolupant durant tot el curs a càrrec de les entitats membres de la CMBPD.

També et pot interessar

Comentaris