El pallasso Anskari reprèn els viatges aturats per la pandèmia

03/12/2021 - 18:41h

El personatge vilafranquí va marxar aquest dijous a plantar nassos i portar somriures a l’Àfrica

El pallasso Anskari, alter ego del vilafranquí Òscar Navarro, ha iniciat un nou viatge internacional per plantar nassos vermells, fer somriure i recollir somnis d’infants que pateixen unes condicions de vida molt diferents del confort dels nens i nenes de casa nostra. Des d’aquest dijous i fins al proper 24 de desembre, el pallasso vilafranquí farà diverses actuacions i iniciatives solidàries a l’Àfrica; concretament, a Mali.

En el moment de tancar aquesta edició era previst que estigués volant cap a la capital del país africà, Bamako, on l’ha de rebre l’Associació Cultural Abece Mali, entitat que es dedica a organitzar actes culturals i que té en marxa un projecte d’alfabetització d’infants a la mateixa ciutat maliana. Val a dir que compta amb ajut financer de CCONG Ajuda al Desenvolupament, amb seu a Sant Sadurní d’Anoia, amb la qual Òscar Navarro col·labora com a voluntari des de fa anys i que encapçala Rafael Jariod.

Visita el 2010

Navarro va comentar al 3d8 abans de marxar cap a l’Àfrica que ja va fer un anterior viatge a Mali, l’any 2010. Recordem que el pallasso Anskari du una quinzena de viatges a diversos països del món en el marc del projecte solidari Taller de Somnis. Va començar l’any 2003 amb un viatge a Cuba i posteriorment ha visitat l’Argentina, Moçambic, Grècia i molts altres indrets.

L’any 2018 va patir un incident greu quan Navarro va ser detingut i empresonat per la milícia libanesa Hizbolah, en una estada al Líban i Síria; mentre que el darrer viatge justament abans de l’esclat de la pandèmia del coronavirus va ser a Albània, el març del 2020.

Projecte actual

Pel que fa a aquest segon viatge a Mali, Òscar Navarro ha comentat que té la intenció de fer diverses actuacions com a pallasso en escoles de Bamako i en indrets de la comuna rural d’Hombori, on l’ONG sadurninenca ha construït des de fa anys pous d’aigua, menjadors socials, escoles i un hospital, entre d’altres equipaments.

Tot i aquesta intenció inicial, Navarro és conscient de les dificultats que pot tenir per arribar a Hombori, a l’interior de Mali, “perquè hi ha escoles tancades pels segrests arran de la situació geopolítica i perquè molta gent ha fugit per causes climàtiques, amb el desert del Sahel que s’ho menja tot”, diu el vilafranquí.

“Hi vaig a fer riure aquells infants que han de recuperar la llum i alegria habitual dels nens. Si puc, que canviïn l’arma que els han donat per un color i que tornin a tenir un somni”, afegeix l’Anskari, que conclou: “Hi portaré els somnis dels infants del Penedès”.

També et pot interessar

Comentaris