L’ingrés mínim vital arribarà a més de 2.000 vilafranquins

Imatge d’arxiu del rebost solidari
03/06/2020 - 15:27h

Segons ha explicat el cap del PSC a Vilafranca, Francisco Romero, un total de 500 beneficiaris seran infants en risc d’exclusió social

El PSC de Vilafranca ha celebrat aquesta setmana que el Consell de Ministres hagi aprovat l’Ingrés Mínim Vital (IMV), un nou decret que, segons el cap socialista vilafranquí, Francisco Romero, “és una de les mesures socials més importants dels últims deu anys” ja que suposa tornar a donar oportunitats a un gran nombre de famílies en risc d’exclusió social i garantir l’equitat dels seus infants”.

Pel que fa a les xifres de Vilafranca, Romero assegura que a la vila seran més de 2.000 persones les que podran ser beneficiàries del nou ingrés vital, 500 d’elles són infants que es troben sota el llindar de la pobresa. Segons Romero, la situació d’aquestes famílies s’ha agreujat amb la crisi de la Covid-19 i , per exemple, els usuaris del banc d’aliments han crescut un 50% des que ha començat la pandèmia.

Romero també ha volgut avançar que ha traslladat als seus representants al govern central la necessitat d’accelerar la convocatòria de nous fons FEDER per desenvolupar la convocatòria DUSI, Desenvolupament Urbà Sostenible Integral tipus lleis de barris.

Aquesta mesura, segons Romero, suposaria posar en marxa programes de redistribució de la inversió pública a les ciutats. El també regidor vilafranquí ha apuntat que des del govern volen impulsarun programa de llei de barris que acceleri la implementació de projectes de renovació urbana, de medi ambient, de rehabilitació d’habitatges i d’impuls de l’activitat econòmica”.

Segons aquestes convocatòries europees, un municipi com Vilafranca podria aconseguir impulsar un programa de més de 5 milions cofinançat amb aquests fons FEDER, tot i que encara no hi ha cap calendari concret.

També et pot interessar

Comentaris