Vilafranca registra 1.002 sol·licituds per estudiar a un centre del municipi

FOTO: Fèlix Miró
Avatar
03/06/2020 - 06:00h

De totes les demandes per als centres vilafranquins, un 78% s’han presentat de forma telemàtica i un 22% de forma presencial

Divendres 22 de maig es va acabar el termini previst per a presentar les sol·licituds de preinscripció de cara al curs vinent. Un cop acabat aquest termini, s’han presentat un total de 1.002 sol·licituds que han demanat en primera opció un centre de Vilafranca del Penedès comptant tots els nivells entre P3 i 4t d’ESO. Aquestes dades són a data d’avui provisionals atès que els centres tenen fins al 5 de juny per seguir introduint les sol·licituds rebudes aquests dies d’alumnes que es preinscriuen fora de termini.

De totes les sol·licituds, un 78% s’han presentat de forma telemàtica i un 22% de forma presencial. Enguany, i com a novetat, tot el procés de preinscripció s’ha pogut dur a terme de forma telemàtica a causa de les circumstàncies extraordinàries per la Covid-19, i ha comptat amb uns dies específics d’atenció presencial per a les famílies que no disposessin de mitjans telemàtics per dur a terme les preinscripcions en línia. A més, a la capital de l’Alt Penedès les sol·licituds presencials de l’Institut Vilafranca 2 que es posarà en funcionament el curs vinent s’han recollit a l’OME.

Seguint la lògica habitual, les sol·licituds en concentren majoritàriament a P3 i 1r d’ESO. En el cas de P3 perquè és l’edat on comença l’escolarització de la majoria d’infants i a 1r d’ESO perquè es produeix el canvi de l’alumnat de l’escola cap a l’institut. En el cas de Vilafranca a P3 s’han recollit 394 sol·licituds i a 1r d’ESO se n’han recollit 489.

El dia 29 de maig es va publicar la llista de sol·licituds amb la puntuació provisional i la llista amb el barem definitiu es publicarà el dia 9 de juny. Aquest mateix dia tindrà lloc el sorteig del número de desempat. La llista ordenada definitiva es publicarà l’11 de juny i després de les assignacions d’ofici es publicaran la llista d’alumnes admesos i la llista d’espera el dia 7 de juliol. Els alumnes de 2n cicle d’educació infantil, primària i ESO podran formalitzar la matrícula del 13 al 17 de juliol.

PUBLICITAT

Novetats en la preinscripció

La regidora d’Educació, Xell Montserrat, ha destacat que la precipitació en la publicació de les dates de preinscripció, els canvis en el procediment, etc, com a conseqüència de la pandèmia, “hi havia el risc que a moltes famílies els passés per alt de presentar la sol·licitud de preinscripció dins de termini en període ordinari, especialment les més vulnerables i realment Vilafranca és un dels municipis amb un percentatge més alt d’alumnat preinscrit”.

La regidora ha explicat que des de l’Oficina Municipal d’Escolarització s’ha trucat a les famílies dels 403 infants empadronats a Vilafranca i nascuts el 2017 als quals els correspon començar P3 el curs vinent, i també es va posar en contacte amb els 330 alumnes que estan escolaritzats a 6è de primària a les escoles públiques de Vilafranca aquest curs 2019-2020 i que els correspon començar 1r d’ESO el curs vinent i, per tant, han de demanar un nou centre.

Per Montserrat, la tasca proactiva del servei d’Educació de l’Ajuntament ha permès que la quantitat de sol·licituds que s’han recollit en aquest període ordinari de preinscripció de P3 i a 1r d’ESO “hagi estat del tot normal i la immensa majoria d’alumnat que havia de presentar la preinscripció ho hagi pogut fer dins del termini establert”.

També et pot interessar

Comentaris