A Vilafranca, cap de setmana de Fires de Maig

17/05/2019 - 11:14h

122 expositors oferiran novetats i presentacions dels seus productes.

Vilafranca serà aquest cap de setmana l’epicentre de les Fires de Maig, la mostra multisectorial de referència a Catalunya que ofereix un any més una àmplia oferta expositiva amb la presència de 122 expositors de diferents àmbits com l’automoció, la maquinària agrícola, el comerç, els serveis i també el teixit associatiu. El món del vi i la gastronomia també hi seran presents en una fira que és una gran mostra de la vitalitat i diversitat de les empreses i els comerços del territori.

L’horari d’aquest any serà divendres i dissabte, de 10 a 21.30 hores i diumenge de 10 a 21 hores. Enguany els 122 expositors es reparteixen en un 34% (comerç i serveis), 32% (automoció), 13% (associacions i entitats), 12% (maquinària agrícola) i 9% (plaça del Vi). Del conjunt d’expositors, el 79% seran del Penedès i 17 seran nous expositors respecte l’any anterior. La superfície del recinte firal serà de 17.000 metres quadrats, hi haurà 6 aparcaments amb capacitat per a 2.350 vehicles i 10.000 m2 per a la zona d’atraccions infantils.

Un any més mig centenar de paradistes s’ubicaran al llarg de l’avinguda de Catalunya amb la fira d’artesans, brocanters i pintors. I pel que fa al transport de fires s’habilitarà un bus gratuït amb sortida del carrer General Prim, avui de 17 a 21h, demà i diumenge de 10.30 a 13.30h i de 17 a 21h, mitja hora menys al vespre de diumenge. L’altra mitjà de transport serà el trenet que sortirà del davant de Vinseum (Pl. Jaume I) demà de 17 a 21h i diumenge de 10.30 a 13.30h i de 17 a 20.30h. El cost del bitllet serà de 0,50€.

Les principals zones del recinte firal la formaran l’automoció (32 expositors), on els concessionaris mostraran tot el seu potencial amb la presència de les últimes novetats en automòbils, vehicles industrials, motocicletes, microcotxes, cotxes i motos elèctriques. Un any més uns dels atractius del sector serà el sorteig de 3.000 euros entre els compradors que adquireixin un cotxe en el marc de les fires. L’any passat es va batre el rècord de vendes amb 177 vehicles i enguany s’espera poder superar.

Més metres d’exposició de maquinària agrícola

A les fires també es podran trobar la mostra de tractors i maquinària agrícola més important de la província de Barcelona. Enguany amb més marques i més metres d’exposició i per primera vegada amb el sorteig de 1.000 euros per la compra de maquinària agrícola per gastar a un o a diferents expositors dels que col·laboren amb el premi que estaran visiblement identificats.

La zona de comerç i serveis integra la zona exterior, el pavelló de la Gamba i el primer semicobert. Seguint la línia de l’any passat, es torna a tematitzar el pavelló de la Gamba i el primer semicobert amb la temàtica de la llar en la seva accepció més àmplia: instal·lacions, mobiliari, reformes, cuines, banyes, aïllaments, tancaments, jardineria… El sector continuar amb la promoció del sorteig de més de 1.200 euros per la compra o contractació d’algun servei per a la llar, a un o a diferents expositors dels 12 que col·laboren en el premi.

A l’espai exterior que hi ha a tocar del pavelló de la Gamba i el semicobert es trobarà la Plaça del Vi, un espai on la Denominació d’Origen Penedès oferirà la degustació dels seus vins i Clàssic Penedès, juntament amb una selecció d’expositors de formatges, embotits i d’altres que són novetat d’enguany com productes de Menorca. En total es podran trobar 20 cellers amb un total de 33 referències (10 blancs, 7 rosats, 9 negres i 7 Clàssic Penedès).

Finalment hi haurà la presència d’associacions i entitats sense ànim de lucre que s’estrenen a les fires al costat de les habituals. Entre les novetats hi ha la presència de la Universitat Politècnica de Catalunya que presentaran simuladors.

Per primera vegada, Vilafranca acollirà l’entrega de premis de la 53a edició del Concurs Tastavins Penedès que tindrà lloc avui a les 21.30h a l’auditori municipal. Un concurs que té l’objectiu de visibilitzar la qualitat i el prestigi dels vins Penedès. Les fires també comptaran amb l’espai Jugafira que comptarà amb activitats participatives per a infants i familíes a l’escenari.

Finalment un any més hi haurà l’espai demo, on 12 empreses presentaran 16 activitats i la Nit de l’Expositor que es farà demà, a les 21.30h., l’auditori municipal.

També et pot interessar

Comentaris