El Vendrell estrena dissabte el Cabrot Petit

13/05/2019 - 19:22h

La nova bèstia de foc serà per a la colla infantil de l’entitat que gestiona el drac construït el 1991

El Drac de Foc El Cabrot del Vendrell estrenarà aquest dissabte una rèplica infantil de l’emblemàtica bèstia de foc que va construir l’any 1991 l’artista penedesenca Dolors Sans. El president del Cabrot, Marc Rodero, ha explicat que la iniciativa obeeix a “cobrir les necessitats específiques que venen generades per la demanda creixent de pares i mares amb nens i nenes que actualment formen part de l’entitat i d’altres de nova incorporació”.

El Cabrot Petit per a la colla infantil estarà englobat a la mateixa entitat, però es gestionarà de manera independent i, per tant, participarà en sortides folklòriques pròpies i adaptades al conjunt dels infants del grup.

Una quarantena de membres
La colla infantil del Cabrot comptarà amb una quarantena de membres, entre mitja dotzena de portadors, una quinzena de nens i nenes que formaran part de l’acompanyament pirotècnic o masses i una vintena de tabalers. Hi haurà un o una cap de colla, així com també responsables de la batucada i de les masses.

Segons que ha explicat també Marc Rodero, el Drac de Foc El Cabrot “ha anat creixent en els darrers anys fins a esdevenir una de les colles de referència a Catalunya”, i actualment engloba unes 120 persones. “La seva vessant familiar fa que des de ben petit els nens i nenes, acompanyats dels seus pares, puguin gaudir-ne i formar-ne part de forma ben activa”.

El Cabrot construït per Dolors Sans, coneguda artista que també és l’autora de la bèstia infantil, representa un dimoni que cavalca sobre un drac dedos caps i està fet de fibra de vidre innífuga, pesa uns 130 quilos i fa 3,5 metres d’alçada p er 4,5 metres de llargada. Per tal de preservar els detalls fins a darrera hora, no s’ha donat fins el moment informació específica del Cabrot Infantil que es presenta aquest dissabte.

Presentació i bateig
El bateig del nou drac vendrellenc es farà a les 20.45h a la plaça Vella, on també es farà la benedicció i s’iniciarà, a les 21h, una cercavila de foc amb la participació de la nova peça i les colles convidades i padrins: els Diablons i la Víbria del Vendrell, la Vibrieta de Tarragona, el Drac Petit de Sant Roc, la Farnaqueta de Cambrils i el Drac Petit de la Geltrú. L’itinerari que seguirà serà: Plaça Vella, carrer del Peix, Rambla, carrers Oto Ferrer i Dr.Robert, places Nova i Garrofes, carrer Racó i Plaça Vella.

Tanmateix, hi haurà altres activitats festives al voltant d’aquesta estrena que potencia, encara més, el Vendrell com a població ‘capital del foc’.

A la imatge adjunta, el Drac de Foc El Cabrot, ‘pare’ de la bèstia que s’estrena dissabte.

També et pot interessar

Comentaris