ERC de Vilafranca vol que es recuperi la capitalitat “perduda” en els últims 10 anys

24/03/2011 - 15:26h

ERC Vilafranca està duent a terme, des del mes de setembre passat, un seguit d’actuacions amb l’objectiu d’elaborar el seu programa municipal per a la propera legislatura. Així, en el marc d’una campanya anomenada “L’alternativa que funciona”, Esquerra ha proposat set grans eixos temàtics que han anat desglossant amb la participació i col·laboració d’entitats i persones a títol individual, fins a recollir més d’un centenar de noves propostes.
Els set eixos són: Vilafranca, un sol poble; competitius; l’entorn és capital; les persones primer; Vilafranca, més viva i més culta; per la transparència i el treball i, finalment, Vilafranca neta i equilibrada.

Albert Zafra, secretari de Política Municipal, apunta que “ERC ha aportat idees sempre als governs de Vilafranca i també som l’única força que ha aportat solucions i no ens hem quedat en propostes de cara a la galeria”.
El regidor vilafranquí Pep Quelart explica que des d’ERC consideren que Vilafranca ha perdut la capitalitat que tenia fa uns 15 anys i que la vila necessita recuperar la capitalitat “perduda” en els últims anys. “Abans, Vilafranca era un referent en molts àmbits però ara ja no ho és. Per això, el nostre projecte bàsic és ‘Vilafranca, capital del Penedès”.

Pel que fa a les idees concretes que tenen per recuperar la capitalitat expliquen que en l’àmbit de la cultura, per exemple, proposen que totes les estrenes que passen per les principals ciutats catalanes també ho facin per Vilafranca i que les apostes fetes a Vilafranca també passin per les altres ciutats.

Pel que fa a comerç creuen que cal una reforma real del centre i potenciar el comerç d’altres barris. Quelart explica que, pel que fa al centre comercial, ells consideren que és necessari però que cal limitar la seva grandària i que ha de col·laborar amb l’activació del comerç urbà. Finalment, pel que fa a l’ocupació, consideren imprescindible relacionar l’oferta amb la demanda preguntant als empresaris quines necessitats tenen i formar el personal en relació amb aquestes necessitats.

També et pot interessar

Comentaris