Els pressupostos no s’aproven i queden prorrogats els del 2010

24/02/2011 - 11:56h

El govern de Vilafranca no ha aprovat el pressupost per aquest 2011 i, per tant, de moment, quedarà prorrogat el del 2010. El ple de dimarts no va donar suport a la proposta de CiU, que només va comptar amb els vots a favor del mateix govern i del PP. La CUP es va abstenir i PSC, ERC i ICV van votar en contra.
El regidor d’hisenda Aureli Ruiz va explicar com el pressupost d’enguany era de 53 milions d’euros; 1,5 milions menys que el 2010. Ruiz va apuntar les prioritats del govern amb aquest pressupost: garantir els drets socials de la ciutadania, fomentar l’ocupació local, desenvolupar l’economia local, finalitzar el projecte de la llei de barris de l’Espirall, rehabilitar el centre i c/de Sant Pere, recolzar les entitats de Vilafranca i sobretot austeritat en la despesa del dia a dia.

Pel que fa als deu milions que el govern volia destinar a inversions, el regidor va destacar com “una ciutat sense inversió és una ciutat morta’ però va reconèixer que el govern no pretenia tirar endavant grans inversions sinó que el volum més important se l’emportava el Centre Cívic de l’Espirall i les obres ja fetes a l’aparcament de l’Espirall. Aureli Ruiz va demanar el suport dels grups per tirar endavant aquests projectes i no mantenir-ho aturat.

Per part d’ICV, Bernat Villarroya va apuntar que la proposta de pressupost de CiU era “similar a la de l’any passat” però “sense un full de ruta nítid ni pel que fa a les inversions ni pel que fa als projectes de futur”. Per Villarroya eren uns pressupostos “inconcrets” i va criticar el govern la manca de diàleg afirmant que “creiem que ja tenien el suport necessari i que per això a nosaltres tardaven en donar-nos la proposta però ara veiem que això potser no és així”.

Millor prorrogar-lo?
El regidor d’ERC Pep Quelart va anunciar el seu vot en contra dels pressupostos de manera contundent: “no només votem en contra de la proposta del govern sinó que el que volem dir és prou!”. Segons Quelart, des d’ERC estan “tips” d’esperar que el govern tiri endavant alguns compromisos que es van acordar quan ERC va donar suport a la moció de censura per treure el PSC de l’alcaldia.

“Dels vuit punts que vam acordar només dos o tres s’han tirat endavant i això no es pot tolerar”, va afirmar Quelart. A més a més el regidor republicà va afirmar acollir-se a les declaracions de l’alcalde Pere Regull fetes fa uns dies que afirmava que “si no s’aprova el pressupost no passa res, simplement queda prorrogat el de l’any passat”. Quelart va concloure la seva intervenció afirmant que “és millor un propost prorrogat que això que ens presenten. No és un pressupost d’esquerres i per tant no hi podem votar mai a favor”.

El regidor del PP Josep Ramon va ser l’únic de l’oposició que va votar a favor de la proposta del govern explicant que votava positivament sobretot “tenint en compte les circumstàncies de crisi actuals”. Ramon va explicar que potser el govern que surti escollit al mig canviarà tot el pressupost i que “no hi ha problema si ho fa” però va advertir que si ara no s’aprovava el pressupost “es retrassarien masses accions que són del tot necessàries”. Finalment el regidor popular va valorar la capacitat del govern de CiU per intentar captar noves empreses a Vilafranca.

Més polítiques socials
Per part de la CUP, Xavi Navarro va anunciar la seva abstenció tot i recordar que “no sabem qui aplicarà aquest pressupost” i valorant que era una proposta que sobretot volia ajudar a les famílies, racionalitzar la despesa i no feia grans inversions. A més a més Navarro va apuntar que que amb el govern de CiU les polítiques socials havien millorat. Tot i així Navarro va aclarir que no podien votar a favor de la proposta perquè hi havia alguna actuació del 2009 i del 2010 que encara no s’havia executat i que tenien dubtes sobre com s’havien tirat endavant alguns serveis com ara la oficina municipal de treball.

Finalment va ser el torn del cap del PSC, Francisco Romero, que va anunciar el seu vot en contra dels pressupostos sobretot explicant que el govern tenia masses temes pendents que es van acordar l’any passat i que encara no s’han tirat endavant. “Voliem un compromís real que les coses es farien però no l’hem obtingut i vostès mateixos ens heu situat en un no. Volem dir un no al que esteu fent i de la manera que ho esteu fent”, va cloure Romero que va acusar al govern de no tenir full de ruta i de no fer cap plantejament en quant a inversions ni a projecte de ciutat.

Al veure que no aprovaria els pressupostos, Aureli Ruiz va apuntar que no entenia com alguns grups demanaven fer més despesa amb menys ingressos i va afirmar que “si algú creu que és millor un pressupost prorrogat, ens sembla bé però que cadascú assumeixi la seva responsabilitat i que les primeres que patiran la no aprovació dels pressupostos són les famílies”. Per Ruiz el ple de dimarts va demostrar “que hi ha grups que ja estan en campanya electoral”, cosa que també va dir l’alcalde. Pere Regull fa desitjar, a més, “que el resultat de les eleccions sigui una correlació de forces més clara per tal que ningú es trobi en aquesta situació”. L’alcalde va cloure el seu discurs lamentant que es quedin aturades dues grans inversions com són el Centre Cívic de l’Espirall i la remodelació del Mercat de Sant Salvador.

També et pot interessar

Comentaris