El pàrquing de l’Espirall de Vilafranca oferirà també places de lloguer

10/11/2010 - 16:53h

El govern de Vilafranca ha ensenyat aquesta setmana l’aparcament soterrat de la plaça Pau Casals de l’Espirall, que s’obrirà en un mes i mig després que es recepcionin totes les ofertes de la gent que vol comprar una plaça de les 148 que s’han posat a la venda, entre vehicles i motocicletes.
Com és un terreny de propietat pública, la llei obliga que es faci una convocatòria oficial i un cop el govern tingui totes les ofertes, es tancarà la convocatòria i es procedirà a l’escriptura de les places i a l’entrega de les claus. Pel que fa a les condicions de pagament, el govern va apuntar que “es farà el possible per tal de facilitar al màxim el pagament”.
Cal destacar que el pàrquing té 155 places però se n’han reservat set per quan es faci l’ampliació de l’aparcament i es connecti amb el que el govern vol que hi hagi sota el Centre Cívic que es farà al barri.

Lloguer i preus de venda
A banda de les places de venda, des del govern es va explicar que també es posarien a disposició dels qui vulguin places de lloguer -a un preu encara per determinar- i que el preu de les de venda, que ara és de 12.000 euros més IVA, pot pujar depenent de l’oferta i la demanda. Hi ha algunes places que són més grans i que s’han posat a la venda per uns 16.000 euros. Les places de motocicletes es venen per poc més de 4.000 euros.
El regidor Aureli Ruiz va explicar que fins ara tenien la reserva confirmada de 31 places però que esperen que aquestes demandes augmentin ara que la gent ja pot veure que l’aparcament és una realitat.

Places de propietat
L’alcalde, Pere Regull, va explicar davant dels veïns allí presents que era conscient que s’havia tardat més del compte a fer l’aparcament, però que el motiu era perquè s’havia començat a fer en un terreny que no era propietat de l’Ajuntament sinó d’ADIGSA i que per tant el govern actual s’havia vist obligat a fer el traspàs dels terrenys amb la col·laboració de la Generalitat.
Regull també va voler destacar que les places que es compraven al pàrquing de l’Espirall eren de propietat plena de qui la comprava, no com passava al pàrquing de la rambla de Sant Francesc, que són de concessió.
El govern també va apuntar que la seva voluntat és tirar endavant el Centre Cívic de l’Espirall que tindria un aparcament soterrat que connectaria amb el de la plaça Pau Casals. Tot això estaria llest, si el calendari va sobre el previst, a inicis del 2013, i es faria amb un sol projecte. Segons Aureli Ruiz, fer un aparcament a sota el Centre Cívic faria estalviar molts diners perquè es faria conjuntament amb el centre i no de manera independent.
“Entre els dos aparcaments tindríem entre 250 i 300 places i amb això creiem que solucionem el problema d’aparcament de l’Espirall durant molt de temps i regularitzem el barri”, va afirmar l’alcalde.
Tots aquells interessats a comprar una plaça o demanar més informació han de dirigir-se a l’Oficina Municipal d’Habitatge, situada al carrer Banys número 11.

També et pot interessar

Comentaris