ERC diu que el Centre Cívic a l’Espirall serà el primer gran nyap de CiU

alt
05/11/2010 - 11:21h

Esquerra-Vilafranca no està gens d’acord amb la proposta que ha fet aquests dies el govern de CiU pel que fa a la ubicació futura del Centre Cívic de l’Espirall. Els republicans s’han mostrat contraris a construir el nou Centre Cívic a l’actual plaça Doctor Bonet, tal i com proposa l’equip de govern municipal i aposten per fer-hi una gran plaça pública.
El centre cívic és un projecte que recull la llei de barris, una llei que en paraules del secretari de política municipal dels republicans, Albert Zafra, “està pensada per esponjar els barris i no, com pretén CIU, per col·lapsar-los”. Zafra va apuntar que el Centre Cívic estava pensat que anés a l’actual parc de bombers però aquesta opció es va desestimar perquè el trasllat del cos de bombers al nou parc s’està demorant massa. El responsable de política municipal d’Esquerra va recordar que “des d’Esquerra ja vam oferir solucions, amb una proposta que englobava tots els equipaments del barri”. Aquesta proposta consistia a situar el Centre Cívic al Mercat de la Pelegrina, el mercat on hi ha els Bombers i unir les places Doctor Bonet i Pau Casals en una gran plaça per fer-la un espai únic i peatonal amb zones verdes.
Albert Zafra va apuntar els dos grans problemes que des d’Esquerra-Vilafranca s’entreveuen entorn a aquest projecte de CiU. En primer lloc, que la decisió surt unilateralment de l’equip de govern, sense tenir en compte ni les comissions de treball de la llei de barris, ni l’Associació de Veïns, ni les resta de forces polítiques que componen l’Ajuntament de Vilafranca a qui els republicans van demanar que mostressin obertament la seva opinió respecte del tema. I en segon terme, Zafra va fer un apunt sobre la “preocupant” política urbanística que està seguint l’equip de govern i que consisteix a “ocupar una plaça pública, i construir-hi un edifici de 1.000m2 per planta, i perdent d’aquesta manera l’oportunitat històrica de fer una gran plaça al barri”.
Albert Zafra i Pep Quelart van demostrar amb un estudi de la Diputació a la mà, que aquest no es posiciona per cap opció determinada, sinó que apunta avantatges i desavantatges de totes, desmentint les declaracions del govern quan afirmava que, en base a l’informe, era preferible la seva proposta.
Durant la roda de premsa, Albert Zafra, que va estar acompanyat pel secretari de coordinació municipal, Jordi Rosell, a més del regidor Pep Quelart, van marcar el perímetre que ocuparia el centre cívic a la plaça Doctor Bonet per exemplificar que “l’urbanisme de CiU és de menys places i menys espai públic, tot el contrari d’allò que proposa Esquerra”.

També et pot interessar

Comentaris