El PSC de Vilafranca creu que cal ampliar el pàrquing de Sant Salvador abans que el de l’Espirall

04/11/2010 - 17:33h

El PSC de Vilafranca demana al govern la convocatòria urgent de la taula de partits per acordar les propostes del pressupost 2011 per, tal i com afirma Francisco Romero, “no anar al ple sense haver parlat. Una pròrroga de pressupost no aniria bé però les propostes s’han d’acordar abans”. Segons Romero, el govern els i ha fet arribar un esborrany de pressupost amb les xifres que estan disponibles per l’any vinent: una despesa corrent de 18,2 milions d’euros i una inversió pública de 7 milions d’euros. Els socialistes han volgut fer públiques algunes de les seves propostes en els dos sentits, tant en despesa corrent com en inversió.
Pàrquing per Sant Julià
Pel que fa a les inversions, el que consideren que és prioritari és l’ampliació de l’aparcament soterrat del Mercat de Sant Salvador, que implica l’operador de superfície alimentària present en el mercat. Pels socialistes, l’aparcament donaria servei al mercat però també a tot el barri. De fet, segons Romero, aquesta ampliació és molt més urgent que l’ampliació del pàrquing de l’Espirall. “A l’Espirall només s’han venut 30 places de 150 i per tant no creiem que hi hagi tanta necessitat com per invertir dos milions d’euros en la seva ampliació”, afirma el socialista.

Per altra banda, el PSC considera que també s’hauria d’invertir en el pla de millora del Mercat de la Pelegrina i també demana inversió en la remodelació del carrer Sant Pere i en la realització del projecte urbanístic per un equipament de la gent gran a l’antic INCAVI.

Per altra banda, en el capítol de la despesa corrent, pel PSC és primordial municipalitzar el nou polígon Domenys III i que l’Ajuntament augmenti per sobre de l’IPC algunes accions dins de l’àrea de serveis a les persones.
Els socialistes, però, també fan altres propostes com ara impulsar la posada en marxa de nous cicles formatius per fomentar la formació i la inserció laboral i convocar periòdicament la Mesa Local Anticrisi per concertar amb els agents econòmics i socials l’aplicació de noves mesures contra la crisi econòmica.

A més a més, també volen que l’Ajuntament acordi amb els principals operadors de distribució alimentària la instal·lació de punts estables de recollida d’aliments dins de les seves superfícies i continuar el projecte de rehabilitació del centre històric, ampliat amb la incorporació del carrer Sant Pere i el seu entorn més immediat.

Res de sociovergència

Francisco Romero també ha volgut valorar el ple de la setmana passada on es van debatre les ordenances.
El socialista considera que el fet que hagués estat gràcies al PSC que el govern va aprovar les ordenances demostra “una solitud del govern que no va comptar amb el suport ni dels partits que van signar la moció de censura”. Romero vol deixar clar que van facilitar l’aprovació de les ordenances perquè “Vilafranca no es mereix estar més estancada ja que sense ingressos no hi ha despesa. Vam ser responsables per la ciutadania”.

Tot i així, Romero apunta que no estan d’acord amb les mesures preses pel govern i que, per tant, intentaran que algunes de les seves propostes s’incloguin en el pressupost de l’any vinent.  Romero volia tancar així alguns rumors de sociovergència: “El PSC i CIU som com un l’ou i la castanya. Tenim models molt diferents de la ciutat i això també és pel bé de la ciutadania que així pot triar”.

També et pot interessar

Comentaris