ICV de Vilafranca presenta al·legacions al Pla d’Habitatge ja que creu que és poc ambiciós

19/10/2010 - 10:54h

ICV de Vilafranca presentarà al·legacions al Pla d’Habitatge aprovat inicialment pel ple i que ara està en període d’exposició pública i, per tant, en període d’acceptació d’al·legacions. Durant el ple ICV va votar en contra perquè tot i que diu que el document fa una molt bona anàlisi de la situació, considera que el pla és poc ambiciós i troba a faltar moltes mesures.
El regidor d’ICV Bernat Villarroya explica que les propostes polítiques no estan ben treballades per donar resposta a les necessitats que hi ha a Vilafranca.

Un dels motius pels quals presentaran al·legacions és perquè el Pla no està vinculat a una agenda urbanística i troben a faltar un desenvolupament relacionat amb una bona memòria social. “No podem créixer de manera descompensada, no podem urbanitzar més fins que, per exemple, no tinguem el nou CAP”, apunta Villarroya que considera que no cal buscar més planejament sinó plans de millora urbana i regeneració.

A més a més per ICV en el Pla també hi falta un programa més concret de rehabilitació de pisos i cal ampliar l’oferta de lloguer just, facilitar el finançament als propietaris per tal que puguin rehabilitar i també combatre la crisi creant ocupació útil mitjançant la rehabilitació. A més a més, segons Villarroya l’Ajuntament ha d’incentivar més el lloguer, dotar de més recursos i donar més informació a la gent.

Per altra banda des d’ICV es troba a faltar també una política més concreta per crear pisos assistits per a la gent gran. El Pla posa que Vilafranca necessita uns 130 pisos d’aquest tipus perquè no n’hi ha cap. Però pel regidor d’Iniciativa una de les errades més greus del pla és que no fa cap previsió de cap nova residència per a la gent gran.
Segons ICV el Pla necessita algunes propostes més agosarades com ara: parlar amb les entitats financeres per facilitar el lloguer de pisos per a joves; pisos compartits; reciclar espais com ara la caserna de la Guàrdia Civil per fer-ne pisos; habilitació d’habitatges a l’interior de les naus del carrer Comerç. Per Villarroya el Pla ha arribat tard i a més a més presenta les solucions mínimes. “Després d’estar tant de temps esperant ens trobem que el pla no va més enllà sinó que fa el mínim previst per llei”.

També et pot interessar

Comentaris