“Si Romero va a parlar amb el president d’Adif és perquè té remordiments”

25/06/2010 - 09:56h

El cap de l’oposició, Francisco Romero, es va reunir dimecres a la tarda – amb l’edició del 3d8 ja tancada- amb el president d’Adif per tal de tractar diferents aspectes de la problemàtica originada per l’AVE al seu pas per Vilafranca. L’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, ha volgut valorar el fet que el cap de l’oposició es reuneixi amb Adif, una situació que, segons Regull, ha vingut provocada “perquè el govern socialista ens ha deixat un desastre amb l’AVE i per tant si Romero va a reunir-se amb el president d’Adif és perquè té remordiments”. Segons l’alcalde, Romero sap que el que està passant “és per culpa de la mala gestió del PSC” però vol deixar clar que “qualsevol cosa que serveixi per solucionar el problema, és benvingut, vingui de qui vingui”.
Regull lamenta a més que Romero ni tan sols li hagi anunciat personalment aquesta reunió sinó que la manera d’assabentar-se va ser “a través de la nota de premsa que va enviar als mitjans de comunicació, que també me la va enviar a mi”.
Segons l’alcalde, si Romero s’hagués reunit amb ell “hauria sabut moltes novetats que hi ha com ara que la setmana vinent començarà l’estudi que ens havien promès supervisat per un tècnic de l’Ajuntament. Si ho sap ara és per altra gent, però no per l’alcalde”.

Estudi de vibracions

Segons ha explicat Regull, aquest estudi començarà dimarts i s’encarregarà d’analitzar les vibracions sempre relacionant-les amb l’aïllament, amb la velocitat del tren i també explicaran quines mesures s’han de prendre per evitar vibracions. Les conclusions d’aquest estudi estaran llestes de cara a finals d’estiu o setembre.

Per altra banda, Regull explica que Adif continua reclamant els diners que l’Ajuntament de Vilafranca els deu però, segons l’alcalde, la resposta del govern sempre és la mateixa: “Els farem una proposta de pagament lligada a l’estudi i a les solucions que estableixi aquest estudi però fins que no sapiguem què diu l’estudi, no podem fer aquesta proposta de pagament”, assegura Regull al mateix temps que afirma que abans del 15 de juliol els tècnics de l’Ajuntament s’han de reunir amb els tècnics d’Adif per tal de tancar “quina és la quantitat que es deu perquè ells en diuen una i nosaltres en diem una altra”.

A més a més, l’alcalde ha explicat que Adif els ha fet arribar una proposta de cobriment de la zona descoberta però que és el mateix Adif qui afirma que no és una solució total al problema de les plantes altes, que continuaran patint el soroll. “Els hem dit que no ens sembla bé la seva proposta perquè volem una solució definitiva real i no simplement que els veïns de les plantes altes posin doble vidre”, clou Regull.

També et pot interessar

Comentaris