L’Ajuntament té 10 locals buits i 30 places de pàrquing per vendre

11/06/2010 - 10:47h

L’Ajuntament de Vilafranca disposa d’un total de 10 locals buits i 36 places de pàrquing per vendre, situats als baixos de diferents promocions de pisos de protecció oficial que s’han fet al Molí d’en Rovira i també a la Girada. Segons la regidora d’Habitatge, Maria Josep Tuyà, aquestes xifres creen un problema de tresoreria “molt important” a la Societat Municipal d’Habitatge i per això necessiten vendre’ls el més aviat possible.
Rebaixa del 20%
La primera taxació d’aquests locals i places de pàrquing es va fer l’any 2008 i l’ajuntament actual ja ha rebaixat en un 20% el preu que es demanava llavors, quan la situació financera no era tan complicada com ho és ara.
Segons explica la regidora d’Habitatge, s’ha mirat també el preu dels locals que hi ha a prop dels que tenen per vendre i han vist que els preus encara són una mica més baixos.
A més a més, la regidora vol deixar palès que el govern està estudiant si es necessiten tants locals comercials a la Girada i al Molí d’en Rovira ja que n’hi ha alguns que estan en zones molt apartades i encara seran més difícils de vendre que els que estan situats en zones més cèntriques.

Segons explica Tuyà, l’anterior equip de govern no va fer totes les gestions necessàries per vendre aquests locals i les places de pàrquing en un moment en què era més fàcil vendre-ho que no pas ara.
“El PSC només es va preocupar de la venda dels pisos de protecció oficial i no va pensar ni en els locals ni en les places de pàrquing que va fer de més i que per tant s’havien de vendre”, afirma Tuyà que és conscient que en moments de crisi econòmica com l’actual serà “molt difícil” vendre els locals o les places de pàrquing.

Dos pisos per discapacitats
Val a dir, a més, que d’aquests pisos de protecció oficial encara en queden tres per vendre a la Girada, i al Molí d’en Rovira falten per vendre dos habitatges per a persones amb disminució que finalment la Fundació Mas Albornà no va poder comprar.
Properament, des d’habitatge s’obrirà una convocatòria per adjudicar aquests dos habitatges per a persones amb disminució i si passats sis mesos ningú s’ha interessat, la normativa preveu que els pisos puguin ser comprats per qualsevol persona, tingui o no disminució.

Detalls del locals
Dels deu locals buits, sis estan situats al carrer Ronda de Mar entre els números 109 i 125, al barri d’en Molí d’en Rovira Sud, i quatre estan situats a la Rambla de la Generalitat, 63-71, al barri de la Girada II.
Pel que fa als locals del Molí d’en Rovira, els locals van des dels 185m2 útils fins als 210m2 i el preu actual (amb el 20% de descompte inclòs) va des dels 332 mil euros fins als 440 mil euros, sense IVA, depenent de la grandària. Així el preu del metre quadrat està entre els 1.600 i els 2.000 euros.
Els locals de la Girada II van entre els 75m2 útils fins els 115m2 i els preus van entre els 197 mil euros fins als 272 mil euros, IVA inclòs.
La regidora està especialment preocupada també per les 30 places d’aparcament que també hi ha per vendre. D’aquestes 30, un total d’11 estan situades al Molí d’en Rovira Sud i el preu oscil·la entre els 13.900 euros i els poc més de 15.000 euros. La resta de places estan a la Girada II i els preus són d’allò més variats, des de poc més de 12.000 euros fins a poc més de 15.000 euros.

També et pot interessar

Comentaris