La Unitat Mòbil del Banc de Sang serà avui, a la plaça Penedès

07/06/2010 - 08:26h

Avui, el Banc de Sang i Teixits serà a Vilafranca per tal que tothom qui ho desitgi pugui fer donació de sang. Finalment i tot i que la previsió era instal·lar-se al c/ General Prim, davant de l’antic Cinema Bogart la Unitat Mòbil s’instal·larà al seu lloc habitual, a la plaça del Penedès. L’horari és l’habitual, de les 10 del matí a 2 del migdia i de les 5 de la tarda a les 9 del vespre.
La donació de sang és un acte cívic i responsable que beneficia el conjunt de la societat. Cada vegada fa falta més sang i tothom, un familiar o una amistat en pot necessitar. Cada 3 segons, algú necessita sang a Catalunya,
La sang és una de les poques coses que no es poden fabricar i la necessitat de sang és constant. Cada dia, tots els hospitals i clíniques de Catalunya necessiten sang o components sanguinis per atendre els seus malalts, ja que la majoria d’intervencions quirúrgiques i molts dels tractaments mèdics requereixen transfusions.
La donació de sang és un acte senzill, segur, gens dolorós i assistit per professionals especialitzats. La donació de sang no comporta cap risc, però, en canvi, per als malalts, pot suposar avançar en el seu procés de curació.
A dia d’avui només el 30% de les persones que poden donar sang ho fan i cal augmentar-ne el nombre. Per aquest motiu, l’Associació de Donants de Sang de l’Alt Penedès fa una crida a la població, entre 18 i 65 anys, sanes i de més de 50 kg, que s’acostin a la Unitat Mòbil del Banc de Sang i Teixits que el primer dilluns de cada mes és a Vilafranca.
Per més informació es pot consultar a la web de l’Associació de Donants de Sang de l’Alt Penedès http://donantsdesang.vilaentitats.cat

També et pot interessar

Comentaris