La CUP exigeix la creació d’un pla de comunicació per a la Llei de barris

18/05/2010 - 16:37h

La CUP presentarà en el ple de dimarts una moció on exigirà la creació d’un pla de comunicació associat a la Llei de barris de l’Espirall i, al mateix temps, una comissió de participació i seguiment. Segons els regidors de la CUP, els veïns del barri no tenen prou informació sobre els projectes que s’estan desenvolupant i consideren que des de l’Ajuntament s’hauria de coordinar aquesta informació i donar-la a l’associació de veïns que, segons la CUP, també es queixen que tenen poca informació i, per tant, donen suport a la moció.
“És cert que hi ha un comitè de seguiment i avaluació del projecte, però només es reuneix una vegada a l’any i això és insuficient perquè els veïns pregunten i l’associació no sap què s’està fent ni tampoc els terminis” afirma Xavi Navarro.
Per aquest motiu proposen la creació d’una comissió de participació i seguiment amb les funcions següents: fer un seguiment de la implementació de les diferents actuacions de la Llei de barris i avaluar i valorar els resultats i l’impacte de les diferents actuacions estratègiques implementades.

Aquesta comissió estaria integrada pel cap de l’oficina tècnica de la Llei de barris, la tècnica de participació ciutadana, la regidora de Barris, l’associació de veïns de l’Espirall, tres representants de la comissió ‘la gent del barri’ i, finalment, la comissió ‘el nostre entorn’. Segons va explicar el regidor Llorenç Casanova, aquesta comissió s’hauria de reunir un cop cada mes (la primera hauria de ser durant el mes de juny) i, paral·lelament, l’associació de veïns del barri hauria de traslladar la informació transmesa per la comissió i les seves valoracions, en assemblees veïnals obertes a totes i tots els veïns del barri, per tal de mantenir un canal de comunicació.

A més a més d’aquesta comissió, també proposen crear un pla de comunicació per assegurar la informació de totes les actuacions als veïns del barri. En la roda de premsa de presentació de la moció també hi havia Teresa Baqués, membre d’una de les comissions del barri.

Benefici o degradació?
Baqués va manifestar la seva preocupació perquè considera que els veïns del barri tenen la sensació que no s’està fent res i que la llei no beneficia el barri sinó que el degrada ja que porten molt de temps amb els carrers en obres i ningú els diu durant quant de temps més s’hi estaran.

“Cal un retorn o almenys més informació per tal que tots sapiguen què s’està fent i vegin que el barri millorarà ni que sigui a mitjà termini. No és que hi hagi falta d’informació perquè l’Ajuntament no la vulgui donar sinó que el que passa és que està descoordinada i no arriba als veïns”, afirma Baqués, que explica que es fan uns butlletins explicatius però que són dels projectes que ja s’han fet i, per tant, no ajuden a saber què es farà ni el seu calendari. Finalment, des de la CUP lamenten que l’oficina de la Llei de barris no es construeixi a l’Espirall i que continuï a la plaça del Penedès.

També et pot interessar

Comentaris