Vilafranca no denunciarà els immigrants sense papers

29/04/2010 - 10:01h

El PP va presentar al ple de dimarts una moció reclamant que l’Ajuntament comuniqui a la policia les dades dels estrangers sense papers que constin al padró. El regidor popular Josep Ramon Sogas es va quedar, però, sol davant l’oposició dels 20 regidors restants. De fet tots els grups van demanar a Josep Ramon que retirés la moció, però el popular no ho va fer i va reclamar que els regidors es posicionessin.
Ramon va apuntar que l’únic que pretenia era regular la immigració i que “tan de bo Espanya pogués resoldre els problemes de tothom, però no és així i la nostra capacitat d’absorció s’ha vist encara més reduïda per la crisi”. Per Josep Ramon, el que s’ha de fer és fer complir la llei d’estrangeria i donar a conèixer els il·legals a la policia.

“Absurd i preocupant”
Des d’ICV Bernat Villarroya va apuntar que era “absurd i preocupant” que el PP vulgui que els ajuntaments s’autoenganyin fent que els immigrants no s’empadronin. “Aquesta moció té un rerefons totalitari que no ens agrada”, va dir Villarroya al mateix temps que va apuntar que si algun servei municipal es desequilibra pel creixement de la població el que s’ha de fer és demanar més recursos.

“Esgarrapar 4 vots”
El regidor d’ERC Pep Quelart va acusar el popular de fer un ús partidista de la problemàtica de la immigració “amb l’únic objectiu d’esgarrapar quatre vots a Plataforma per Catalunya”.

“Utilització del racisme”
El regidor de la CUP Xavi Navarro va dir que el PP tenia un problema greu de racisme i que el que s’havia de fer era explicar les vegades que faci falta que “l’Ajuntament no dóna privilegis a ningú i el que explica la gent pel carrer és mentida”. Per Navarro la moció servia per fer una utilització clara del racisme i era “demagògia pura”, a més d’haver-se presentat només per “repartir-se el pastís de Plataforma per Catalunya”. “Que li quedi clar senyor Ramon que ningú travessa l’estret en una pastera per venir a delinquir. Vostès, però, només els volen per produir i després fer-los fora”, va cloure Navarro que també va demanar al PP que retirés la moció “per dignitat d’aquest ajuntament”.

“Juga amb la cohesió social”
La regidora del PSC Teresa Terrades va comentar que no entenia què pretenia el PP presentant una moció com aquella perquè l’ajuntament ja està complint la legalitat. “Estem empadronant a tothom i si es demana la informació d’algú en concret, s’ha de donar”, va afirmar la regidora socialista. Terrades també va apuntar tot un seguit de mesures que ella creia que servirien per “no jugar amb la cohesió social”.

“Es trencaria la pau social”
Per part del govern, l’alcalde Pere Regull va afirmar que la moció estava presentada “des d’un prisma erroni perquè parteix de la base que denunciant s’arreglaria alguna cosa, quan el que passaria és que a la primera detenció que hi hagués, no s’empadronaria ningú”.  Per Regull la moció era “un plantejament propagandístic que no porta enlloc perquè hem de saber quants ciutadans tenim per mantenir els serveis bàsics i si denunciem trencaríem la pau social”. Per l’alcalde, el que cal és que l’Estat “deixi de ser tan hipòcrita i faci una bona llei i l’apliqui. No es pot tenir a la gent sense saber si és legal o no”.

Regull va voler deixar clar que no es donen subvencions per raó de raça o origen sinó que només es donen ajudes en base a raons econòmiques.Tot i les demandes de retirar la moció, el popular no ho va fer i va afirmar que a ell també li agradaria “papers per tothom però econòmicament no és sostenible”. La moció finalment va ser portada a aprovació però només va comptar amb el vot a favor del regidor popular.

També et pot interessar

Comentaris