Vilafranca reclamarà que l’Estat pagui l’IBI pel pas de l’autopista AP-7

28/04/2010 - 17:21h

El ple de dimarts va aprovar per unanimitat una moció presentada per la CUP per tal de sol·licitar a l’Estat les quotes de l’IBI pel pas de l’autopista AP-7 pel terme municipal de Vilafranca i la seva actual ampliació. D’aquesta manera, l’Estat ha de compensar a la vila per les quotes de l’IBI que ha deixat de cobrar pels beneficis fiscals d’ACESA.
El regidor de la CUP Llorenç Casanova va explicar com “una llei franquista que no ha estat modificada” atorga a l’empresa ACESA uns beneficis tributaris del 95% en la quota que li correpondria pagar de l’IBI en relació a l’aprofitament dels terrenys. Casanova va exigir al govern “ser valent” i reclamar també que el Ministeri de Foment asseguri per escrit que el tram d’autopista entre Vilafranca i Gelida serà gratuït.

En la moció s’explica com la Diputació de Barcelona va presentar un contenciós al Tribunal Superior de Justícia, que ha donat la raó als ajuntaments. Tot i que el contenciós és del període 2004-2007, l’Ajuntament anirà més enllà i demanarà la compensació des del 1999 fins l’any passat. A més, també es reclamarà l’1% cultural del cost de l’obra d’instal·lació del sistema de cabines de peatge de l’autopista en el seu pas per Vilafranca.

Tots els grups van mostrar-se a favor de la moció i el regidor d’Hisenda, Aureli Ruiz, va apuntar que durant el període 2004-2007 l’Estat ja hauria de retornar 350.000 euros. “Cal seguir reclamant i denunciant la situació. No pot ser que els ajuntaments assumim el que han de fer ells però les bonificacions només siguin per a ells i nosaltres sempre els grans perjudicats. I ara en època de crisi això en

També et pot interessar

Comentaris