Suport unànime de tots els grups a un conveni per ampliar l’Espiga de Vilafranca

Avatar
28/04/2010 - 17:20h

El ple de dimarts va aprovar per unanimitat un conveni subvencional per les obres de construcció d’un aulari municipal de suport a l’educació especial per a l’Espiga. Els terrenys on es construirà fan uns 450m2 i són de propietat municipal. La finca és de forma rectangular i té front i accés pel carrer de la Múnia.
El regidor d’Urbanisme, Aureli Ruiz, va afirmar que la Generalitat finança fins un màxim de poc més d’un milió d’euros però que aquesta quantitat l’ha d’avançar primer l’Ajuntament. “Correm el risc que se’ns retorni molt tard però és un equipament necessari per la vila i hem de prioritzar”, va dir Ruiz. Tots els grups es van manifestar a favor però el regidor d’ERC, Pep Quelart, va advertir que “diem que sí perquè és un cas especial però l’Ajuntament no es pot anar donant els luxes de finançar obres que no els hi pertoca”.

La regidora del PSC, Lourdes Sànchez (exregidora d’educació), va explicar el que ella considerava que els grups no havien entès. “La Generalitat no té cap obligació de posar diners per un edifici de titularitat privada, per tant, arrencar aquests diners ha estat un èxit de tots. És una situació atípica perquè no sé d’un altre centre privat que la Generalitat en financiï l’ampliació. Tant l’Ajuntament com la Generalitat s’hi impliquen perquè volen, no per obligació”, va apuntar Sànchez.
Aureli Ruiz va acabar el debat afirmant que si la Generalitat no paga dins uns terminis raonables “ens veurem obligats a endeutar-nos més perquè la capacitat econòmica de l’Ajuntament és limitada”.

Cal destacar que la redacció i aprovació del projecte i la contractació de les obres és a càrrec de l’Ajuntament però que la Generalitat ha de pagar els 1.015.683 euros en dues anualitats: 300.000 euros aquest any i la resta l’any que ve. Les despeses superiors van a càrrec de l’Ajuntament.

També et pot interessar

Comentaris