El Pla de Mobilitat vol reduir l’ús del cotxe per l’interior de Vilafranca

28/04/2010 - 16:45h

El ple va aprovar de manera inicial el Pla de Mobilitat redactat per l’Ajuntament de Vilafranca. L’aprovació es va fer amb els vots a favor de CiU i ICV i les abstencions dels altres grups municipals. El regidor de Via Pública, Aureli Ruiz, va explicar com amb l’aprovació inicial s’obria un període d’al·legacions i que era un pla que havia costat més de dos anys de treball de diferents serveis de l’Ajuntament.
Bernat Villarroya, des d’ICV, va valorar molt bé el pla, sobretot pel fet que es potencia especialment la mobilitat a peu per Vilafranca i també hi ha un pla d’accessibilitat per a les persones amb mobilitat reduïda. Per Villarroya, un altre punt positiu és que s’aposta per fer més aparcaments dissuasius als afores de la vila però creu que cal que es potenciï més l’ús de la bici.
Tant ERC com PP van anunciar la seva abstenció perquè encara no l’havien estudiat prou i la CUP també es va abstenir i tot enumerant tot el que ells consideraven positiu (connexió del centre amb els polígons, aparcaments dissuasius, trens regionals el més a prop del centre possible) però també creien que hi havia molts aspectes a millorar com ara el tema de l’accessibilitat o que no contempli l’ubicació del futur CAP.
El PSC va criticar el govern afirmant que el pla no estava actualitzat i que hi havia errades molt greus com ara “que posa que s’ampliarà el pàrquing de la rambla de Sant Francesc com si això no hagués passat ja. Les propostes són les mateixes que les fetes fa un any”. Aureli Ruiz va confessar que el pla es podia haver actualitzat millor però va voler deixar clar que, si s’aprovava, només s’obria la porta a modificacions i que no s’aprovaria definitivament “fins que no convenci tothom”.

També et pot interessar

Comentaris