Es farà un protocol per regular l’ús de la via pública al centre de Vilafranca

23/04/2010 - 10:06h

Dimecres al vespre l’alcalde, Pere Regull, acompanyat per diversos regidors i el cap de la Policia Local, va reunir-se amb el veïnat del centre per tal d’acceptar propostes i suggeriments i parlar en quin estat es troba el barri i què és el que més necessita.
Primerament, la presidenta de l’associació de veïns, Àngels Bascuñana, va fer un llistat d’algunes de les seves demandes per al barri. Primerament demanen un protocol dels actes que es fan al centre per tal de pactar aquests actes i que es reparteixin entre tots els barris de Vilafranca i no només es facin a les places del centre vila. L’alcalde es va comprometre a fer aquest protocol en les properes setmanes tot assegurant que “continuareu tenint actes al centre però intentarem que es reparteixin una mica més”.
L’associació també demana tenir l’ordenança municipal sobretot el tema de terrasses dels bars ja que afirma que no només pateixen el soroll de les terrasses sinó que a més els bars “guarden les cadires al mig de la via pública i això molesta”. Finalment la presidenta de l’AAVV va reclamar que es solucioni la circulació de vehicles pel centre de la vila a tot hora i també la recollida de brossa.

Durant la reunió els veïns es van queixar sobretot de l’estat dels carrers, que la majoria tenen esquerdes o clots considerables. L’alcalde va explicar que s’està arreglant mica en mica tota la via pública i que el que ells consideren que s’hauria d’haver fet és “com el tram final de la Parellada que ja vam urbanitzar nosaltres. Aquella zona no és rajola sinó que és asfalt gravat com si fossin rajoles però no ho és, amb l’avantatge que no s’esquerda”.

Durant la reunió també es va parlar de la rehabilitació de Santa Maria. Bascuñana va demanar a l’alcalde que l’Ajuntament col·laborés en la seva reparació però Regull va afirmar que en un moment de crisi econòmica cal establir prioritats a l’hora de gastar els diners de tots els vilafranquins. Regull, però, va deixar clar que ja s’han establert formes de col·laboració ni que no siguin econòmiques.

També et pot interessar

Comentaris