PXC organitza diumenge una paella popular a Vilafranca amb la presència d’Anglada

22/04/2010 - 16:29h

Com ja és habitual des de fa quatre anys, aquest diumenge Plataforma per Catalunya celebrarà la seva diada de partit amb una paella popular. Enguany, però, la paella es farà a Vilafranca, municipi on, segons la seva cap de llista, Maria Carme Segarra, “estem a punt d’aconseguir un regidor i confiem fer-ho en les properes eleccions”. La trobada tindrà lloc diumenge a la una del migdia al Parc Sant Julià, a la confluència entre els carrers d’Eugeni d’Ors i el carrer Oriol. L’entrada serà lliure i gratuïta per a tots els afiliats i els seus acompanyants però també per a amics i simpatitzants.
En acabar el dinar, Maria Carme Segarra i el president del partit, Josep Anglada, es dirigiran als presents en forma de parlament. El partit espera repetir l’èxit dels anys anteriors on en altres localitats es van reunir prop de 200 persones.
Per tal de fer una aproximació del nombre de racions que caldran, des del partit demanen enviar un correu electrònic a diada@pxcatalunya.com confirmant l’assistència o també trucant al 93 886 08 70.

Cercavila de protesta
Per altra banda, i en resposta a aquest acte, diverses entitats i grups vilafranquins han convocat un acte de manifestació en contra la jornada de diumenge ja que consideren que PxC vol provocar i creuen també que la paella popular de diumenge és un acte de racisme. La manifestació consistirà en una cercavila que portarà com a lema ‘Racisme: ni a Vilafranca ni enlloc’ que començarà a dos quarts d’una a la plaça de la Vila i acabarà a les dues. Els organitzadors també llegiran un manifest on s’assegura que la intervenció del polític “ultradretà no ha de passar desapercebuda per al conjunt de la societat civil. Tots hem de treballar per fomentar una ciutadania oberta, plural i intercultural”.

En el manifest es considera la jornada de diumenge de PxC com una diada “de provocació feixista on es posarà en joc la convivència entre el veïnat per l’ambició política i els deliris racistes del franquisme vigatà”.
“Que PxC estigui constituïda legalment com a partit polític no vol dir que sigui un partit polític democràtic. L’estratègia de culpar la immigració de la situació econòmica i social actual és central com a forma d’agregació d’aquestes agrupacions polítiques”, apunta també el manifest que llegiran diumenge al migdia els integrants de la cercavila.

També et pot interessar

Comentaris