Francisco Romero: “Amb el nostre estil d’oposició estem donant una lliço a CiU”

19/03/2010 - 09:18h

Francisco Romero ha estat escollit oficialment cap de llista del PSC a Vilafranca per a les properes eleccions municipals. L’assemblea el va votar dilluns al vespre de manera unànime i ell encara el procés amb optimisme perquè creu que la gent s’adonarà “que CiU no té un model de ciutat i que nosaltres sí. El tarannà de CiU és conservador, ranci i ens recorda èpoques passades”. Romero va ser alcalde de Vilafranca durant un mes, en substitució de Marcel Esteve, i va passar a l’oposició per una moció de censura feta per CiU, ERC i la CUP que va convertir Pere Regull en alcalde de Vilafranca.
Si demà mateix tornés a entrar al govern, què canviaria?
Prioritzaria sobretot el servei a les persones. No entenem les reorganitzacions que ha fet CiU dels serveis socials o del pla per la convivència. S’han de prioritzar els serveis socials, l’educació, l’ampliació de l’oferta de llars d’infants, etc. També fomentaria la promoció econòmica i la creació d’ocupació.

Jo em referia a accions concretes…Què tiraria endavant demà mateix?
Començaria a fer el projecte per posar la residència per a la gent gran a l’antic INCAVI, faria els passos per la llar d’infants a les Clotes; compliria amb el compromís de posar la biblioteca comarcal a l’Espirall; faria el necessari per tal que el centre comercial a la Girada tirés endavant; rehabilitaria els carrers del centre vila i faria el projecte d’urbanització de la zona del tren que ja està acabada. A més, mantindria el nivell d’inversió pública.

Hi ha diners per a tot això?
I tant! A l’abril ens presentaran un romanent d’un milió d’euros més. I llavors què diran? Que no hi ha diners és una excusa perquè totes les ciutats estan tirant endavant inversions. El que no té CiU és model de ciutat. La urbanització de la llosa de l’AVE, per exemple, es pot fer per fases, però ells s’han limitat a fer amenaces amb el tema ADIF que no han portat enlloc.

La manifestació tampoc va servir de res? Creu que vostès van fer més quan manaven però que la gent no ho va veure?
Som al mateix lloc que abans i hem estat espectadors d’un xou mediàtic. Vam fer el mateix que el govern pot fer ara, però nosaltres ens posem al costat del govern i ells ho van fer servir per debilitar-nos. La nostra manera de fer oposició és molt diferent i crec que li estem donant una lliçó a CiU en aquest sentit.

Si, segons vostè, el govern ho fa tot tan malament i el PSC tot tan bé, en què es van equivocar vostès quan manaven?
El primer factor que cal tenir en compte és que no podíem tirar endavant els grans projectes de ciutat perquè no teníem el suport del principal grup de l’oposició i l’aritmètica de l’Ajuntament és complicada. A més de no estar al nostre costat en els temes importants, ho van fer servir per debilitar-nos. Per altra banda nosaltres segurament no vam saber explicar prou bé les nostres propostes i vam arribar a distanciar-nos amb la població. Crec que el discurs de Pere Regull ens va desgastar.

Té alguna cosa a dir sobre la multitud de plataformes que s’han creat a la vila?
Crec que és una reacció de la gent que es mou pel seu barri i es preocupa per Vilafranca. Són grups que estan cansats de les picabaralles electorals però dins dels grups hi ha gent de diferent ideologia.

Potser sí, però no em negarà que la gran majoria és socialista. No ha estat el PSC qui ha creat aquestes plataformes?
No, clar que no. Aquests grups no van en contra de ningú. A mi em pot agradar més o menys el que diuen però està clar que van a favor de Vilafranca i creen debat, que sempre és positiu. És el govern qui no ho accepta perquè sap que és una reacció a la seva paràlisi.

També et pot interessar

Comentaris