El president de l’AAVV Espirall creu que ‘Junts per l’Espirall’ és una plataforma partidista

alt
12/03/2010 - 11:00h

 

 

 

 

 

 

 

 

El vilafranquí Antonio Díaz porta 15 anys de president de l’associació de veïns de l’Espirall. Any rera any l’assemblea l’escull i ell no es cansa de fer coses i lluitar pel barri, tot al contrari. Segons Díaz, compta amb dos avantatges fonamentals: que li agrada treballar per l’Espirall i que té totes les tardes lliures. Per ell ser president de l’associació és tota una distracció però sovint li dedica més esforços del que després la gent veu. “Em gasto més telèfon per coses de l’associació que per casa meva”, diu somrient.
Quina ha estat l’evolució del barri en aquests 15 anys que porta de president?
L’evolució ha estat molt bona i hem aconseguit molt pel barri com ara el camp de futbol, la plaça dels Segadors, treure els barracons de l’escola Mas i Parera, el nou ambulatori, el c/Espirall, etc. Coses que la gent no veu però per les quals hem treballat i que si no, no hi serien.

Com ha viscut l’associació el canvi de govern i d’alcalde a Vilafranca?
En l’únic que ho hem notat és que amb el PSC ja hi havia una relació molt estreta, amb molta confiança i trucavem directament a qualsevol regidor o fins i tot a l’alcalde. Ara aquesta relació no és tan estreta, però és perquè encara falta temps per establir l’amistat.

Com veu l’evolució de la Llei de Barris?
Nosaltres estem dins la comissió de seguiment. El que veiem és que la llei no avança. Sempre ens diuen que s’estan fent projectes però les obres no comencen i això és el que més es veu. Els Bombers, per exemple, no sabem quan marxaran ni tampoc quan començaran les obres pel Centre Cívic. Hi estem molt a sobre.

Cosa que la recent creada plataforma ‘Junts per l’Espirall’ nega ja que diu que l’AAVV només organitza festes i no està pels temes concrets. Com heu viscut la creació d’aquesta plataforma?
Vaig anar a la seva presentació perquè em van convidar ja que el seu president està dins l’associació de veïns però no puc estar d’acord amb el que diuen. Afirmen que no volen que l’AAVV quedi a un costat, però és el que fan deixant entendre que no treballem pel barri.

Diuen també que hi ha manca d’informació de determinats projectes…
El que no diuen és que si no els hi donem informació d’algun tema concret és perquè nosaltres tampoc la tenim. Està clar que és una plataforma partidista. Jo no sé qui està darrere ni qui mana però és així.

Li va sorprendre la creació de la plataforma?
Ho sabia feia un parell de mesos perquè m’ho van dir per casualitat, però és que la creació d’aquestes plataformes no només està passant a l’Espirall sinó que a les Clotes també hi són.

Vostè hauria volgut que les persones que han creat la plataforma haguessin entrat dins l’associació de veïns?
Clar! Així haguéssim fet una associació més gran i haguéssim repartit les feines. Aquí tenim treball per a tots, només som 11 i no donem l’abast. Ells volen anar per lliure i no sé què guanyaran amb això.

El president de ‘Junts pel barri’, Joan Tarrida, és també membre de l’AAVV. La gent ho entendrà?
Crec que Tarrida hauria d’atendre més bé una cosa i no voler estar a tot arreu.

Que un membre de l’AAVV creiï una altra plataforma de quina manera us afecta?
Crec que les coses no es fan així i que hauríem d’anar tots a l’una. Abans parlàvem obertament de tot però ara no hi ha tanta confiança. I això és dolent.

 

També et pot interessar

Comentaris