La Policia Local de Vilafranca crea un departament per millorar la formació dels agents

08/03/2010 - 15:43h

Aquest és el segon curs que organitza el nou departament de formació que s’ha creat dintre la Policia Local de Vilafranca des de principi d’any. Aquest departament està dirigit per un agent diplomat en magisteri que avalua les necessitats formatives i de perfeccionament dels policies per fomentar la formació interna.

Les raons d’aquesta estratègia formativa són diverses. Permet planificar la formació d’una manera més ajustada a la necessitat dels serveis que la policia presta a la comunitat; resulta més eficient, ja que no té cost econòmic; permet formar els policies dins del propi territori i es garanteix la presència dels agents dins del terme municipal; finalment, es promou la formació interna i gratuïta, obrint les portes a funcionaris de les policies locals properes. Entre els aspectes importants que cal destacar d’aquest sistema de formació és l’elevada acceptació dels agents i la possibilitat d’afavorir una relació directa entre policies de diferents municipis. Les sessions formatives s’enriqueixen força amb les seves aportacions i constitueixen un dels eixos fonamentals dels cursos que s’imparteixen.

La durada dels cursos és de 20 hores i es fan proves d’avaluació de nivell inicial i proves d’avaluació final. Els agents que superen el curs reben un diploma d’aprofitament del curs. L’anterior curs portava per nom “Els equips de treball i tècniques de control policial” i també va registrar una assistència important. De moment, l’experiència està sent força positiva i la previsió és que des de la Policia Local de Vilafranca se seguirà dissenyant processos formatius pels agents de les policies locals de l’entorn de la comarca.

També et pot interessar

Comentaris