Les nevades van obligar dilluns a utilitzar cadenes en algunes carreteres de l’Alt Penedès

08/03/2010 - 11:43h

Al municipi de Pontons entre la nit de diumenge i el mati de dilluns s’han acumulat d’entre 30 i 50 centímetres que obliguen a fer servir les cadenes als cotxes que volen desplaçar-se a aquest municipi. Una dotació dels Mossos d’Esquadra, situada a Torrelles de Foix no permet passar als cotxes si no es porten cadenes. Des de primera hora del matí dues màquines treballen per netejar els carrers de la urbanització de Plana de les Torres i Can Coral.
D’altra banda al port de l’Ordal també s’han d’utilitzar cadenes i la circulació és molt complicada. A més la línia de Renfe entre Vilafranca i Barcelona a l’alçada de Sant Sadurní i Subirats pateix problemes per les intenses nevades que hi ha hagut.  La Generalitat té activada la fase d’emergència 1 del Pla Neucat i manté la fase d’alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya (Procicat) per l’estat de la mar i el fort vent. Segons el Servei de Meteorologia de Catalunya fins a les 19 hores d’avui dilluns hi ha possibilitat de noves nevades a l’Alt i Baix Penedès. En el cas de l’Alt Penedès la possibilitat de nevades segons el SMC s’allargarien fins a la una de la matinada del dimarts. A tot això la Generalitat alerta que les dues comarques també podrien patir ratxes fortes de vent, de fins a 90 km/h fins les set de la tarda d’avui dilluns.
A la província de Barcelona la Diputació ha engegat des de mig matí un dispositiu on hi participen 23 equips especials i 78 màquines. D’aquests tres equips i 14 màquines a les dues del migdia ja s’havien dispersat 60 tones de sal pels municipis de l’Alt Penedès.

També et pot interessar

Comentaris