Dilluns, tothom a l’estació de Vilafranca per manifestar-se contra els incompliments d’Adif

alt
17/02/2010 - 17:36h

Tots els vilafranquins i vilafranquines estan citats dilluns a dos quarts de vuit del vespre a l’estació de trens en un acte que vol ser de manifestació contra les molèsties que provoca el pas de l’AVE i els incompliments d’Adif. Tots els assistents a l’acte es dirigiran cap al passeig del Camp dels Rolls, on una persona que s’haurà escollit per consens llegirà el manifest que també ha estat acordat per tots els grups municipals presents a l’Ajuntament i també els veïns afectats.
Més vibracions
Segons va recordar l’alcalde, Pere Regull, “a aquesta situació s’ha arribat arran que Adif no respon a cap de les nostres trucades i que la situació va cada cop pitjor perquè ara se senten vibracions en llocs on abans no se sentien”.
El manifest es repartirà per totes les bústies de Vilafranca i des del consistori es demana la màxima participació perquè “Adif vegi que és un tema important. Poques vegades hem demanat que la gent surti al carrer, però aquest cop és necessari, tot i que nosaltres seguirem trucant a Adif per intentar continuar amb les negociacions”.

Els limits de la tolerància
En el manifest s’apunta que Vilafranca “és un poble tolerant però aquesta tolerància té uns límits clars, que es trenquen quan la qualitat de vida de les persones i els seus drets més bàsics són clarament violentats”.
Seguidament, s’apunten tot un seguit d’aspectes que no es poden tolerar, com ara: problemes físics, psíquics i als edificis per les vibracions; que el soroll causat estigui per sobre del legalment permès i afecti la salut i que Adif no es digni ni tan sols a agafar el telèfon quan l’Ajuntament de Vilafranca reclama un compliment de pactes. Aquests són tan sols alguns dels punts als quals fa referència el manifest.

Compliment dels acords
En el text també es demanen que es compleixin els cinc punts que van acordar amb Adif l’estiu del 2009. El primer n’és la realització, amb la supervisió del tècnic desginat per l’Ajuntament, de l’estudi de la causa de l’excés de vibracions, en el qual posi en relació la velocitat i les vibracions.
El segon punt és que es revisin i canvïin les mantes antivibracions sota la via per d’altres de més categoria i efectivitat. “Adif ha dit en altres llocs que les mantes antivibracions que posarien serien millors que les de Vilafranca, per tant, ens han pres com un conillet d’índies”, va dir Regull.
El tercer punt és que es proceidixi immediatament a fer el projecte i l’execució de la cobertura del tram que queda descobert. Segons l’alcalde, Pere Regull, l’opció de les pantalles acústiques “redueix només en 5 decibels l’impacte sonor, per tant, no és del tot efectiu i és tirar enrera perquè no soluciona el problema”.
El quart punt és que es reparin totes les esquerdes originades per l’obra i el pas de l’AVE. Aquest aspecte va seguit del fet que es netegin totes les zones al voltant de la via i que, una vegada estigui en condicions, es procedeixi a la cessió de l’ús de la coberta.

De moment, esperar
L’alcalde va apuntar que dilluns encara no es donarien a conèixer les accions que s’estan preparant per pressionar Adif.
“Esperarem una o dues setmanes a veure si Adif veu que el poble està indignat i reacciona. Però, primer, hem de veure si tenim el suport social”. Segons Regull, “no interessa a ningú que el tema vagi als jutjats. Adif vol cobrar i si portem el tema als tribunals, tardarà molts anys a fer-ho”.

També et pot interessar

Comentaris