El centre d’acollida de menors de Vilafranca obrirà a la primavera

12/02/2010 - 09:23h

El Centre Residencial d’Acció Educativa (CRAE) al número 39 de l’avinguda del Pla del Diable està a punt de posar-se en marxa, ja que si es compleixen les previsions entrarà en funcionament aquesta propera primavera. Així ho ha explicat el regidor d’Urbanisme, Aureli Ruiz, que apunta que el calendari va segons el que estava previst i que ara s’estan ultimant les obres.
“Potser els joves que no són de la comarca no s’hi incorporaran fins al juny perquè no deixaran l’escola abans, però els que són d’aquí sí hi podran entrar a la primavera perquè no hauran de canviar d’escola”, afirma el regidor.

Al·legacions
Les obres del CRAE van començar al maig de l’any passat amb uns mesos de retard perquè es van haver de resoldre les al·legacions de tot un grup de veïns de la zona que mesos abans havien fet pública la seva queixa i descontentament sobre la construcció del centre al costat de casa seva.
Alguns dels motius que van al·legar era que l’Ajuntament no els havia informat de manera directa de la construcció del centre i, a més, que aquest centre els portaria problemes de tot tipus.
Les al·legacions, però, finalment van ser desestimades per l’Ajuntament al mes de febrer passat sobretot perquè, segons va explicar el que en el seu moment era regidor, Francisco Romero, “els veïns deien que el centre no es podia fer allà, però sí que es pot fer. L’Ajuntament va complir la llei en matèria d’informació”.
Un cop resoltes les al·legacions, les obres van començar i es va preveure que el centre obriria les seves portes a principis d’aquest any 2010, calendari que, de moment, s’està complint.

Objectiu: protegir
L’Ajuntament, la Generalitat i l’Associació de Famílies Acollidores de Barcelona sempre han volgut deixar clar que els CRAE’s són equipaments que ofereixen als menors un recurs alternatiu al medi familiar inexistent, deteriorat o amb greus dificultats per cobrir les seves necessitats bàsiques.
Aquests centres substitueixen temporalment la família en els casos en què l’administració, a través de la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA), detecta una situació de desemparament en el menor i es veu obligada a suspendre de manera temporal l’exercici de la pàtria potestat als pares.
És, així, una funció eminentment protectora i en cap cas es fan actuacions de reforma ni d’execució de mesures penals o correctives ja que aquesta funció és de la Direcció General de Justícia Juvenil.
Els CRAE’S ofereixen atenció integral al menor, tenen cura de la seva salut física i psíquica i l’ajuden a aconseguir el seu desenvolupament personal.

També et pot interessar

Comentaris