Inici d’una campanya de suport als encausats per delicte electoral

alt
09/02/2010 - 18:21h

La CUP ha demanat aquesta setmana de manera pública que la justícia arxivi el procés judicial que ha iniciat contra 12 persones que el 9 de març del 2008 (jornada electoral d’eleccions espanyoles) van estar recollint signatures a favor del dret a decidir. Aquestes 12 persones han d’anar a declarar el proper 24 de febrer.
El regidor de la CUP encausat per aquest motiu, Xavier Navarro, va rebre en roda de premsa el suport de representants de la CUP de Sant Celoni, de Sant Pere de Ribes i de Vilanova, a banda de la CUP a nivell nacional.
Navarro va explicar com ell coneixia que la Junta Electoral de Barcelona havia denegat el permís de recollida de signatures, però que va participar-hi igual perquè creia que no estava cometent cap delicte ja que “no estava demanant el vot per cap partit, sinó només voliem reclamar el dret a decidir”. Val a dir també que amb aquestes 12 persones ja són 22 les persones imputades per delicte electoral al Penedès.

“El PSC, còmplice”
Dels 12 encausats pels fets del març del 2008, el regidor Navarro és l’únic que va ser identificat per la policia local de Vilafranca, fet que ell considera “una clara intenció política. El que no poden aconseguir a nivell de les urnes ho volen aconseguir a nivell judicial”.
Per aquest fet, Navarro ha demanat en diverses ocasions al govern del PSC (que manava en aquella època) perquè es va permetre que la policia local dués a terme la identificació però, segons els representants de la CUP, no han aconseguit cap mena de resposta. “El seu silenci els torna còmplices”, va dir el regidor de la CUP Llorenç Casanova.
La representant de la CUP a nivell nacional, Anna Gabriel, va donar el seu total suport al regidor, apuntant que creuen que seria “una vulneració dels drets polítics fonamentals” el fet que fos inhabilitat del seu càrrec, democràticament escollit. Gabriel va dir que la CUP nacional demana l’arxivament del cas de manera immediata, l’absolució dels penedesencs encausats de delicte electoral l’any 2005 i va animar a tothom a participar en els referèndums sobre la independència que se celebraran els propers 28 de febrer i 25 d’abril.

Ampli ventall de sancions
Sergí Marín, advocat de Xavier Navarro, es plantejarà la defensa sobretot en el sentit de demostrar que la prohibició de la junta electoral era recollir firmes per la independència i que no és el que estava fent Navarro el dia que va ser identificat. “La CUP no demanaria mai el vot per cap formació que es presentés a les eleccions espanyoles per tant no feien cap acte de propaganda partidista”, va afirmar Marín. Segons l’advocat vilafranquí, el delicte electoral no està tipificat en el codi penal i per tant hi ha un ampli ventall de sancions, des de multes a la inhabilitació si és un càrrec públic.

Els actes
Diumenge 21 de febrer a les 11 del matí a la plaça del Tívoli es farà una calçotada solidària. Els diners recollits seran destinats a cobrir les despeses de les campanyes i possibles sancions. Dimecres 24, a les vuit a l’Escorxador, hi haurà un acte amb alguns dels encausats i també Xavi Navarro i el seu advocat, que explicaran com haurà anat la declaració davant del jutge.

També et pot interessar

Comentaris