El pagament de pensions no contributives, multiplicat per quatre en un any a Vilafranca

23/12/2009 - 17:35h

El PP va presentar al ple de dimarts una moció per demanar més transparència a serveis socials fent que la Regidoria presentés una memòria anual i que es regulin la concessió dels ajuts que es donen a través de reglaments aprovats pel ple.
“Corren rumors que es donen preferència a determinades nacionalitats i que fins i tot es donen vals per menjar a determinada gent i tot això des de l’Ajuntament s’ha de deixar clar”, va dir el regidor popular Josep Ramon Sogas. Tots els grups van votar a favor de la moció i la regidora de Serveis Socials, Ramona Suriol, va apuntar com era necessari fer molta pedagogia i que no tenia cap inconvenient a anar presentant memòries perquè la gent sabés que des de l’Ajuntament no surt “ni un sol val, sinó que alguna caixa d’estalvis té programes d’ajuda que sí donen vals”. Suriol va donar a més una dada que exemplifica la gran demanda de serveis socials: l’any passat es van pagar unes 64 pensions no contributives, repartides entre 193 dones i 165 homes.
La regidora del PSC, Teresa Terrades, va llançar al govern una proposta: que els 800.000 euros del FEIL que es poden destinar a acció social vagin a parar a la rehabilitació d’habitatges. “Així donarem feina i també hi haurà més pisos socials”, va dir Terrades que al mateix temps va cridar l’atenció al govern afirmant que “fa temps que no sabem cap a quin model de serveis socials anem”.

També et pot interessar

Comentaris