En contra la pista de gel del Centre Vila

alt
Avatar
21/12/2009 - 15:59h

 

L’associació de veïns del centre Vila, la CUP, ICV i Bosc Verd han realitzat aquesta setmana una roda de premsa on han volgut manifestar el seu desacord en la instal·lació de la pista de gel de l’associació de comerciants Centre Vila a la plaça Jaume I.
Des de l’entitat veïnal, la seva presidenta, Àngels Bascuñana, ha assegurat que fa temps que diuen que la pista al centre molesta, però que ningú els escolta.
“Està clar que hi ha un generador, que fa servir aigua potable, que hi ha un impacte visual i que fa soroll, per tant molesta. Si els que vivim una mica més enllà ho sentim, imagina’t els que viuen aquí sobre. Són tres setmanes de generador i molèsties per tothom, també pel mercat dels dissabtes que no pot estar on habitualment”, afirma Bascuñana que confessa que sí que hi ha millores però que igualment el que volen és que la treguin.

L’associació de veïns afirma haver parlat amb l’associació de comerciants i amb l’ajuntament però que no hi ha cap acord. Pel que fa a una ubicació alternativa, des de l’associació de veïns diuen que s’hauria de retirar de manera definitiva. “Al centre no necessitem més espais ocupats i el que no volem per nosaltres no ho volem per ningú”, va dir.
Des de Bosc Verd, Mònica Hill, va apuntar que ells sí creien que hi havia alternativa a la pista de gel actual i va parlar d’una pista sintètica a la plaça del Penedès, per exemple. “Així baixariem l’impacte visual perquè la pista no estaria elevada, però sobretot estalviariem aigua potable i consum energètic”, va dir Hill que no disposa de les xifres d’aigua i electricitat que gasta la pista de gel.

“Si volen una pista de gel per dinamitzar el comerç, no hi ha problema, però si és sintètic no hi haurà soroll i no es gastarà tant. Potser no és tant bucòlic però no ens podem permetre abusos com aquest. Podem tenir pista de gel que no sigui tant perjudicial pel medi ambient”, va manifestar.

Des de la CUP Xavier Navarro va afirmar que no té cap tipus de lògica que la pista estigui instal·lada al centre, va parlar de la gent que havia caigut per culpa del gel i sobretot va dir que des del punt de vista municipal s’hauria d’evitar aquesta instal·lació, que té un impacte tant visual com mediambiental molt fort.

 

 

També et pot interessar

Comentaris