El PSC de Vilafranca assegura i denuncia que CiU no ha presentat encara l’esborrany de pressupost pel 2010

15/12/2009 - 18:00h

El cap del PSC a Vilafranca, Francisco Romero, ha realitzat una roda de premsa, acompanyat per altres regidors socialistes, on ha criticat l’actitud de CiU perquè, segons el PSC, encara no ha presentat cap esborrany de pressupost per al 2010. “Per primera vegada en molts anys a mitjans del mes de desembre encara no hi ha cap proposta de pressupost per començar a debatre i això és molt preocupant. No podem començar l’any amb pressupost prorrogat perquè són els ciutadans qui sortiran perdent”, ha afirmat.

El socialista apunta que li donen fins a finals d’any a CiU per presentar una proposta i si aquest no ho fa el PSC es veurà obligat “a presentar una proposta de resolució que portarem al ple per votar-la. Serà una proposta que vol impulsar sobretot la inversió i la despesa corrent”. Aquesta proposta serà com una moció on hi haurà actuacions concretes que, si s’aprova, condicionarà el pressupost perquè obligarà que el govern incorpori el que s’hagi aprovat al pressupost de l’any 2010.
Segons els socialistes vilafranquins, CiU està “mancat d’iniciativa i de lideratge davant els moments de crisi com l’actual i ha demostrat que les seves prioritats no passen per posar en marxa nous recursos econòmics per combatre la crisi”.

Cost d’Aprendre a Vilafranca
Per altra banda Francisco Romero ha volgut denunciar el que ells consideren una “contractació irregular de la fira Aprendre a Vilafranca”. “Cinc dies abans de començar la fira la Junta de Govern local va adjudicar la seva realització per més de 107.000 euros a una mateixa empresa i sense seguir la normativa de compres que obliga a l’Ajuntament a fer exposició pública i a demanar diferents pressupostos”, apunta el socialista al mateix temps que afirma no entendre “perquè es va adjudicar a última hora si el projecte Aprendre a Vilafranca fa molts mesos que va començar”.
Per Romero molts professionals que van assistir a la fira es van queixar per la manca de previsió i per això el PSC demanarà explicacions al govern, tant de perquè l’adjudicació es va fer de pressa, perquè va costar tants diners i perquè es va adjudicar sense seguir la normativa de compres.
“CiU ha comès un nou frau de llei que en aquest cas ha perjudicat els objectius d’un projecte pensat per facilitar la formació dels ciutadans i a més ens han dit que no s’aprofitaran totes les instal·lacions, cosa que no veiem bé”, afirma Romero. Pels socialistes una fira d’aquest tipus costa uns 30.000 euros.

La resposta del govern
El regidor de Foment de l’Ocupació, Raimon Gusi, ha volgut deixar palès que l’empresa adjudicatària de la fira és la mateixa la qual el PSC ja havia contractat per diferents activitats anteriorment i que el cost de 107.000 euros està subvencionat tant pel Fons Europeu com pel Departament de Treball.
Pel que fa a tema d’urgència de contractació i si el cost és elevat o no, Gusi afirma el següent: “Vam haver d’esperar perquè el suplement de crèdit no s’aprovava i un cop aprovat vam haver de contractar-lo per urgència. Una fira d’aquest tipus costa això i encara hagués sortit més car si no ho haguéssim fet a Cal Figarot”.

També et pot interessar

Comentaris