Els furts tant a persones com a botigues, delictes més habituals per Nadal

alt
15/12/2009 - 17:50h

 

 

Aquesta setmana s’ha presentat a Vilafranca el pla Grèvol que protagonitza els Mossos d’Esquadra juntament amb les policies locals. Aquest pla ja ha començat fa uns dies i durarà fins el dia 17 de gener. Segons va explicar el cap de l’ABP dels Mossos d’Esquadra a Vilafranca, Daniel Pérez, aquest pla especial el que vol es protegir els eixos comercials i empresarials durant les festes nadalenques.
En el cas de l’Alt Penedès fa referència als eixos comercials i empresarials dels quatre grans municipis: Vilafranca, Sant Sadurní, els Monjos i Gelida. Pel que fa als eixos comercials, Pérez va apuntar que es fa un porta a porta a les botigues donant consells de prevenció de furts i com actuar si es troben amb un robatori però també es dóna un servei a les hores on previsiblement hi ha més possibilitat que es produeixi algun incident, com ara quan les botigues tanquen al vespre.

En el cas dels eixos empresarials es farà un patrullatge preventiu de deu de la nit a sis de la matinada. Val a dir que, segons ha explicat Pérez, “l’objectiu principal d’aquest dispositiu és prevenir perquè tant el comerciant com el comprador es senten més segurs i el delinqüent s’ho pensarà dues vegades”. Tot i així també asseguren que, durant aquestes dates, també hi ha més agents de paisà per fer una tasca reactiva.

A partir del 21 de desembre i fins el 5 de gener, els Mossos duran a terme aquest Pla Grèvol juntament amb les quatre policies locals dels quatre municipis anomenats anteriorment.
Serà un patrullatge mixt en el qual, al matí hi haurà una patrulla de Mossos i a la tarda hi haurà dues patrulles mixtes formades per un policia local i un mosso. El cap de la policia local de Vilafranca, Ramon Dosaigues, va explicar com aquest servei coordinat té dos objectius: “multiplicar esforços i augmentar la percepció de seguretat que té la ciutadania, deixant clar que no són els colors el que manen sinó el vetllar per la seguretat”.

Pel que fa al tipus de delinqüent que actua a la nostra comarca, el cap dels Mossos va afirmar que es tracta d’un delinqüent molt local, que no hi ha bandes organitzades detectades i que sobretot el delicte més típic per aquestes dates és el furt tant a persones com a establiments, emportant-se productes sense pagar.

Pel que fa a les xifres de delictes, Pérez va explicar que enguany s’ha estabilitzat molt respecte a l’any passat i que, per exemple, els robatoris a empreses han disminuït. “Sí que hi ha fets puntuals que generen alarma però, en general, podem parlar d’una comarca tranquil·la i estable”, va cloure Pérez.

 

També et pot interessar

Comentaris