El claustre del CEIP Dolors Piera diu que el soroll del tren no impedeix seguir les classes

27/11/2009 - 11:48h

El claustre del CEIP Dolors Piera ha enviat una carta als pares que recentment han mostrat la seva preocupació pel tema dels sorolls provocats pel pas dels trens en la zona no coberta de la via.  Fins ara, els pares havien explicat que l’escola no vol canviar els alumnes de l’aula afectada a unes aules que estan en una zona més silenciosa però, des del 3d8, en desconeixíem el motiu perquè les vegades que havíem intentat contactar amb la directora de l’escola, Azutzena Miguel, havia estat impossible.
 Aquesta setmana, però, s’ha donat a conèixer la carta que el claustre ha enviat als pares. En el text s’assegura que l’escola no està pendent de l’informe d’ADIF ja que ADIF ja va fer l’informe i el va donar a conèixer a l’Ajuntament.
En la carta s’assegura que el canvi d’aula no es veu necessari perquè, segons diuen els professors, el pas del tren “tot i que és molest no suposa cap impediment per realitzar i seguir amb normalitat les classes”. A més a més, també apunten que els altres nens i nenes d’altres cursos fan classe també a aquella banda amb normalitat i que no és cert que els alumnes passin sis hores diàries a la mateixa aula, ja que utilitzen altres espais del centre.
Per finalitzar, la carta també afirma que el curs passat ja es van fer servir espais que donen a la via, tots els dies i totes les hores, “sense que això interferís en el bon desenvolupament de l’activitat que es realitzava” i que, a més, tots els mestres i alumnes de l’escola passen per l’aula d’informàtica “i en cap moment s’ha posat de manifest que sigui contraproduent fer-hi classe”. En el text clouen demanant “a les famílies que respectin el criteri de tots els mestres i que no cal magnificar innecessàriament els fets”.
Els pares han respost aquesta carta especialment molestos amb el fet que, segons diuen, la directora els va afirmar en una reunió que estava pendent d’uns informes d’Adif i que “ara resulta que ja el tenen des de fa temps i no estan a l’espera de res. Si ho haguéssim sabut hauríem demanat el resultat dels informes, però creiem que la directora no ens va dir la veritat per treure-se’ns de sobre”.

Els informes ho corroboren
En la carta, els pares volen deixar palès que els tres informes als que han tingut accés diuen que el soroll està per sobre del permès per la llei i que, per tant, “nosaltres no manifiquem l’impacte”.
Finalment, els pares, entre d’altres coses, creuen que “amb bona voluntat” poden treballar plegats per tal que els alumnes tinguin una educació idònia i el més confortable possible “ni més ni menys que en altres escoles” i demanen la resposta de l’escola en aquest sentit.

També et pot interessar

Comentaris