El govern de Vilafranca adverteix a ADIF que si no compleix els acords el portarà als jutjats

27/11/2009 - 11:37h

Des de fa un mes i mig que la secretaria de l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, està intentant aconseguir una reunió institucional amb ADIF, però l’ens no es digna ni a contestar.  Aquest fet preocupa i indigna des de ja fa dies l’alcalde, que ha enviat aquesta setmana un requeriment formal a ADIF per tal d’avisar que si no compleix els acords o almenys els cita per una reunió, portarà el tema als jutjats. Aquesta és la conclusió a què ha arribat Pere Regull després de rebre l’informe dels serveis jurídics de l’ajuntament, encarregats precisament per determinar fins a quin punt l’ajuntament pot portar el tema als tribunals i no perdre el temps, sinó aconseguir alguna cosa.
Per decidir si finalment es pren o no aquesta decisió, Regull ha quedat dilluns amb els veïns afectats i també es reunirà properament amb els caps dels grups de l’oposició per tal de pactar una estratègia conjunta i parlar de possibles mobilitzacions o accions directes. “ADIF és molt fort perquè la llei ferroviària els hi permet ja que, en teoria, defensa l’interès públic però el govern d’aquí també defensem l’interes públic de Vilafranca, que no és menor. I si acabem als tribunals demanarem mesures cautelars durant els anys que duri el judici”, afirma Regull. I quines són aquestes mesures cautelars? “demanarem que parin els trens però serà difícil. El que sí crec que aconseguirem és que passin a màxim 200 perquè ara passen a 300. Reduir la velocitat penalitzarà el trajecte només en tres o quatre minuts i crec que això el jutge ho entendrà perquè, si baixen la velocitat, els sorolls i vibracions ja seran els normals”.

Acords arribats
L’alcalde també afegeix que “serem durs perquè pitjor no estarem. Ara arreglen les esquerdes però creiem que és per marejar la perdiu ja que el que volem és que no es tornin a produir. No entenem que, de sobte, ens neguin les reunions quan tot anava tan bé i havíem arribat a una sèrie d’acords que ara no s’estan complint”.
Cal recordar que un d’aquests acords és posar sensors a les vies per determinar on s’originen les vibracions i poder atacar, així, el problema de base. A més a més, el govern els hi va fer una proposta de cobriment total de la zona sud, ADIF va respondre que els hi diria alguna cosa però encara no ho ha fet.

Conveni
“Un cop s’haguessin donat aquests passos havíem d’establir un conveni establint les mesures a prendre, la solució al problema acústic i sobretot que quedés clar que els pagaments anirien lligats a les solucions, que no pagarem res sense una solució. Tot això, però, està parat”, apunta Regull al mateix temps que vol deixar palès que “les reunions entre tècnics sí que s’estan produint però el que cal són reunions també institucionals perquè els tècnics no poden prendre determinades decisions”.

Res de pagar
L’alcalde ha volgut deixar clar, però, que la solució de portar el tema als jutjats “sempre és l’última” però afirma que abans de Nadal s’ha de decidir si trenquen les relacions amb ADIF o les mantenen. “Si ara ens fan una proposta seriosa de resolució de problema, seurem a parlar, però no podem esperar molt més perquè ens estan prenent el pèl i nosaltres no donarem cap xec en blanc. Si no ens donen solucions, ADIF no veurà ni un euro”.

També et pot interessar

Comentaris