Vilafranca decideix! anuncia els llocs on es podrà votar el 13D

18/11/2009 - 17:11h

La plataforma Vilafranca decideix! ha realitzat aquesta setmana una altra roda de premsa per donar més detalls sobre la consulta sobiranista que es realitzarà a Vilafranca el proper 13 de desembre.  Primerament, va parlar l’encarregada de portar el tema del voluntariat, Montserrat Badia, que va afirmar que en aquests moments ja eren uns 150 (la meitat dels 300 que diuen necessitar) i va fer una crida a tots aquells que vulguin col·laborar a anar els dilluns a les nou del vespre a l’Escorxador.
Les feines que, de moment, s’estan fent des del voluntariat són: punts d’informació per captar voluntaris en lloc concorreguts com ara els mercats, contacte amb alumnes dels instituts i també amb casals d’avis.
Pel que fa a temes de logística, Carles Mercader va anunciar que ja tenien escollits els vuit locals on la gent podria anar a votar el 13 de desembre. Aquests són Cal Figarot, el Casal, Cal Noi Noi, la seu del Centre Excursionista, la Fura, el 3d8 i un local a l’Espirall i un altre a la Girada que encara estan per concretar. Cal recordar que la gent podrà anar a votar al lloc que prefereixi ja que no hi ha assignada cap taula en particular.

Detalls de la campanya
Pel que fa a temes de campanya, des de la Comissió es va explicar que el dijous dia 26 hi hauria la primera enganxada de cartells, el divendres 27 hi haurà l’enganxada de pancartes i el dissabte 28 començarà la campanya en si.
Els dies 9,10 i 11 de desembre es podrà votar per correu i la bustiada es farà l’última setmana, on hi haurà informació detallada de tot el procés que s’ha de seguir.

Protocol de seguretat
La plataforma també va parlar de temes de seguretat i validesa jurídica de la consulta. El delegat de seguretat de la comissió, Sergi Marín, va afirmar, abans que res, que “la consulta és legal perquè no és una consulta prohibida ja que les entitats estan perfectament legitimades per tirar endavant una consulta mentre no rebin cap tipus d’ajuda de cap administració pública, per tant, la gent pot anar a votar tranquil·lament”.
Ja entrant en matèria, Marín va explicar que s’ha fet un protocol molt estricte de seguretat i validació de la consulta, per tal que ningú voti dues vegades i perquè està previst que Vilafranca rebi la visita d’eurodiputats per controlar la consulta. El que es vol és extremar les garanties i per això hi haurà la col·laboració d’uns “voluntaris amb coneixement” que seran diverses persones enteses en la matèria que donaran cobertura i garantia al recompte.
“En aquesta consulta es donaran moltes més garanties que en les eleccions tradicionals i amb el protocol tan acurat suplirem perfectament la manca de suport de les administracions”, va afirmar Marín. L’advocat també va explicar que el vot anticipat també seguirà un protocol d’allò més estricte i s’afegiran posteriorment al vot presencial.
Finalment, Jaume Claramunt va anunciar que es preparen actes importants a Vilafranca i que esperen que tots els partits facin campanya tant pel sí com pel no per aconseguir el màxim de participació possible.

També et pot interessar

Comentaris