La festa major de Vilafranca d’aquest any ha tingut un dèficit de 3.500 euros

alt
10/11/2009 - 17:42h

 

 

Els administradors de la festa major d’aquest any han presentat aquesta setmana els comptes de la ‘més típica’ 2009.
Amb un dèficit de poc més de 3.500 euros, els administradors van dir sentir-se molt satisfets amb els resultats perquè van reconèixer que al principi es pensaven que el dèficit seria molt més gran. 

 

 

“No ens ha mogut cap altre interès que fer la festa per Vilafranca i amb el tema econòmic pateixes molt perquè comences a fer les contractacions el gener o febrer, quan no saps què passarà ni quantes empreses et donaran suport. Sabíem que hi havia crisi i per això vam ser molt austers amb les despeses, tot i que creiem que el resultat va ser molt bo, malgrat la falta de diners”, va comentar el quintet al mateix temps que es va felicitar perquè la venda de dracs i samarretes havia estat tot un èxit.

Precisament, pel que fa al tema econòmic, els administradors van tornar a proposar el que ja havien dit feia uns mesos: la creació d’una fundació que vetllés per buscar recursos durant tot l’any.  A més a més, també creuen que l’Ajuntament ha de fer-se càrrec de les despeses fixes que la festa té cada any com ara les colles castelleres, els grallers i les despeses d’electricitat.
Val a dir que els gairebé 32 mil euros de despesa en grallers estan repartits entre totes les colles, tant les que vénen de fora com les locals, que actualment cobren totes per tocar a la festa major.

Feina d’administrar
“Si l’Ajuntament es fes càrrec d’aquestes despeses, els administradors no patirien tant i podrien fer el que realment és el seu paper: administrar els diners i repartir-los on creguin convenient”, van afirmar.
Pel que fa al tema de la fundació, el quintet va insistir en la necessitat que l’Ajuntament la impulsés. I com creuen que hauria de ser? “Doncs una fundació pública/privada amb la participació de l’ens local i també empreses privades que tinguin ganes de ser-ne mecenes”, van explicar els administradors.

Tenir un coixí bàsic
La figura de l’administrador, però, quedaria més o menys amb les mateixes funcions. “No diem que els administradors no hagin d’anar a buscar diners, però sí que cal un coixí bàsic i la resta, si es volen gastar més, que s’ho busquin els administradors. El que no pot ser és que hagin de buscar gairebé el 100% del finançament”, va afirmar Josep Cabré.
Aquesta fundació, segons els administradors, també seria una manera de fer que les empreses es vinculessin més amb la festa major.
“Ens hem trobat amb empreses que ens han dit que el que els agradaria és poder firmar un conveni per cinc o sis anys amb una aportació fixa cada any, sense necessitat d’anar obrint partides cada any si volen col·laborar perquè moltes no ho poden fer i no ens van donar res per aquest motiu”, va afirmar Andreu Caralt.

Rendabilitzar-la
Segons Caralt, doncs, “la Fundació de la festa major es podria rendabilitzar perfectament perquè de ganes de mecenatge n’hi ha, però cal una fórmula que ho permeti i a més els doni avantatges”.

L’opinió del govern
I com veu el nou govern aquesta proposta?
El regidor de Cultura, Raimon Gusi, ja va expressar en el seu moment que veien bé la proposta i aquesta setmana ha explicat que s’hi posarien a treballar a fons passat el ple de dimarts vinent.
“Primer és el nomenament dels administradors i també hem d’analitzar l’aportació del pressupost de l’Ajuntament de cara a l’any vinent. És un paquet global que s’ha de debatre tot conjuntament i sobretot si els nous administradors ho veuen bé i posar-nos a la feina”, clou Gusi.
 

També et pot interessar

Comentaris