La CUP de Vilafranca denuncia que Romero va mentir a la síndica en el tema de l’AVE

22/10/2009 - 15:22h

La CUP de Vilafranca ha realitzat aquesta setmana una roda de premsa per denunciar uns fets que consideren molt greus en referència al pas de l’AVE per Vilafranca. El primer que van explicar és com a l’agost del 1999 el Butlletí Oficial de l’Estat ja apuntava en l’apartat del contingut de l’estudi d’impacte ambiental, literalment això: “destaquen també els importants sorolls i vibracions que es generaran al pas pel casc urbà de Vilafranca”. El regidor de la CUP Xavier Navarro es va mostrar indignat amb aquest text al BOE perquè, tal i com assegura, “l’Ajuntament del PSC era conscient de tot el que passaria i per tant n’és responsable i còmplice”. Per altra banda, Navarro també va explicar una actitud “vergonyosa” del regidor del PSC i exalcalde de Vilafranca Francisco Romero en relació a un informe de la síndica.
El cas és que la síndica de Greuges Glòria Valeri presentarà el seu informe dimarts al ple i segons ha informat la CUP l’expedient 1.308 fa referència als problemes del pas de l’AVE. La síndica va obrir l’informe per la denúncia dels sorolls que va fer Josep Martínez. Valeri es va posar a treballar en la qüestió i en l’informe apunta que “el regidor Romeo m’explica que l’Ajuntament ha aconseguit que Adif es comprometi a cobrir el tram de via que falta i que des de Vilafranca només es pot pressionar per agilitzar les obres”.

Per Navarro aquestes declaracions són “molt greus perquè el senyor Romero ha mentit a la síndica perquè mai ha existit aquest principi d’acord ni compromís ferm del cobriment de la via. I menys que Adif es responsabilitzi del cost de l’obra!”
Segons el regidor de la CUP, “el cobriment ha estat gestionat de la pitjor manera possible perquè ni s’ha produït un seguiment de l’obra ni el PSC s’ha reunit amb Adif”. A més a més Navarro va més enllà i assegura que segurament “fins i tot hi ha hagut, a banda de deixadesa, mala intenció en algunes qüestions com aquesta de mentir a la síndica. Com sempre el PSC va actuar així per fer que els veïns es cansessin i s’ho creiessin, cosa que no va passar”.

Mentides
Navarro assegura que aquesta actitud de Romero “s’ha de denunciar públicament i això ens demostra que Francisco Romero ha perdut tota credibilitat ja no només cap als altres partits polítics sinó cap a la ciutadania perquè és vergonyós que menteixi també a la síndica de greuges per treure’s un tema de sobre”.
Des de la CUP, però, s’assegura que la síndica encara no ha tancat l’expedient perquè és un tema que continua obert i que volen sentir les explicacions que fa Romero.

També et pot interessar

Comentaris