El PSC impulsa un debat obert a Vilafranca per superar la crisi econòmica

21/10/2009 - 15:39h

El cap dels socialistes a Vilafranca, Francisco Romero, ha realitzat aquesta setmana una roda de premsa per tal de presentar la seva proposta d’iniciar un debat obert a la ciutadania per acordar mesures per superar l’actual situació de crisi. Romero, en aquest sentit, denuncia “la passivitat del govern de CiU, que no està fent res al respecte”. Segons va explicar Romero, aquest debat consistirà en un procés on hi ha diferents fases. El primer paquet de mesures el volen introduir com a esmena al debat dels pressupostos del desembre i la resta de mesures les aniran introduint a través de propostes al ple.
En una primera fase, elaboraran una primera ponència a través d’un debat intern en el si de l’agrupació local i, en una segona fase, s’obrirà el debat a tota la ciutadania, als sectors econòmics, socials i empresarials. “La nostra prioritat és la crisi i no entenem com el govern es queda amb els braços plegats”, afirma Romero. D’aquesta manera, la primera setmana de novembre a l’assemblea de l’agrupació socialista es portarà a debat una proposta inicial que té diversos punts dels quals destacarem tan sols alguns exemples.
El primer d’ells fa referència a la política social, on volen promoure la creació de noves empreses socials a més d’oferir una solució laboral per als col·lectius de risc.
Pel que fa a política fiscal, proposen la congelació dels impostos i taxes i també bonificacions en aquells tributs que ho permetin: volen bonificar aquelles persones en situació d’atur que s’hagin quedat sense prestació o aquelles situacions de famílies amb algun membre a l’atur on els ingressos de la unitat familiar no arribin als barems mínims. Aquí volen aplicar aquestes bonificacions tant als preus públics dels serveis municipals com als principals impostos i taxes. Val a dir que aquestes mesures les introduiran com a esmena en el proper ple de dimarts quan es debatin les ordenances.

Propostes imaginatives
A més a més, el PSC proposa política de formació i ocupació, política de creació d’empreses i de promoció de la ciutat i estímul a l’esperit emprenedor. A més a més, també consideren molt important una política d’aliances amb els agents socials i econòmics i, segons afirmen, “estem sorpresos que el nou govern encara no s’hi hagi reunit”.
A banda, volen incentivar l’oferta de sòl industrial i destaquen que cal una política d’innovació. “Cal buscar propostes noves, imaginatives i pensades per a les persones. No podem estar tres mesos sense plans d’ocupació com pretén el govern”, va afirmar el regidor Pep Colomé.

També et pot interessar

Comentaris