Els bombers de Vilafranca es traslladaran a la Girada a finals del 2011

alt
08/10/2009 - 15:30h

El govern de Vilafranca té previst que el Parc de Bombers situat a l’Espirall es traslladi a la Girada d’aquí dos anys, o sigui, a finals del 2011. Així ho ha anunciat al 3d8 la regidora responsable de la Llei de barris, Dolors Rius. Rius explica com fa uns dies ella i l’alcalde Pere Regull es van reunir amb Olga Lanau, directora general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvament de la Generalitat, per parlar precisament del trasllat dels bombers a la Girada.
Crítics amb el PSC
“Nosaltres anàvem a pressionar per tal que marxin el més aviat possible perquè l’edifici que ens quedarà a l’Espirall és el més emblemàtic de la llei de barris i fins que no marxin no podem fer res. La nostra sorpresa va ser quan li vam comentar a ella i es va posar les mans al cap perquè va dir que ella fa quatre anys que intenta marxar d’allà però que l’anterior equip de govern li va canviar dos cops d’ubicació i encallava la situació”, apunta Rius.

Un cop Lanau els va comentar això, Rius i Regull, sorpresos, li van mostrar el projecte de la llei de barris, demostrant que el govern és el primer que té l’urgència que el Parc de Bombers es traslladi.
“Lanau es va quedar parada i no entenia com el PSC no li havia ensenyat mai això i ens va explicar que fins i tot havia enviat una carta dient que o els deien on havien d’anar o es cansarien i no marxarien de l’Espirall”, afirma Rius al mateix temps que critica “que el PSC hagi badat tant perquè és molt greu que fins i tot els bombers ho tinguessin pressupostat en diferents exercicis i l’antic govern no fes res al respecte”.

En la reunió, doncs, Lanau es va comprometre a marxar a finals del 2011 perquè des de la Generalitat ja han anat adelantant el procés de licitació i concurs del nou parc de Bombers, que es situarà a la ronda de Mar de la Girada. Tot i així fins al 2011 no podrà ser perquè amb els pressupostos de l’any vinent la Generalitat no ho contempla.

Demanar pròrrogues
Segons Rius, que el trasllat no pugui ser fins a finals del 2011 “modifica el calendari, però no el contingut de la llei de barris”. Per parlar d’aquest punt, l’Ajuntament té una reunió properament amb la Generalitat “per tal de demanar pròrrogues en la llei de barris perquè hem de fer tres milions d’euros d’inversió entre l’any 2010 i 2011, però si els Bombers no marxen fins al 2011 doncs ens ho hauran d’allargar”.
Així, vol deixar clar que tot el que està previst fer a l’Espirall es farà i que “potser la idea original es veurà alterada però el que es faci serà amb el vistiplau de la comissió de seguiment, per tant no han de patir”.
Però què hi haurà d’anar a l’edifici actual dels Bombers? La regidora explica que la idea original era que hi anés un centre cívic i una biblioteca pel barri. Després des de la Diputació es va demanar que fos una biblioteca comarcal, però això era incompatible amb un centre cívic perquè aquesta havia de ser molt més gran i també anava condicionada a una temporalitat.
I ara com està la situació? Doncs el govern busca “un pla B per veure com ho distribuïm tot plegat”.

També et pot interessar

Comentaris